Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3754 spørgsmål og givet 6366 svar de sidste 13 år
2019-04-28T09:56:36: 2019-04-30T20:42:17: 2

Brevkassespørgsmål

Gravid eller

Indsendt af pige15 år


Hej 

Jeg havde sex med min kæreste her for 2 dage siden, efter vi havde haft sex sagde han at han tror der var gået hul på kondomet, der var et lille hul, jeg er ikke på p-piller ligenu og jeg er bange for at være gravid. jeg har haft ondt i maven, men ellers er der ikke noget. Jeg har overvejet og tage en fortrydelsespille, men ved ikk. 

Please hjælp mig

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2019-04-29T16:08:06 1
Sofie

Kære du,

En fortrydelsespille skal tages hurtigst muligt efter samleje, hvis du mener, der er mulighed for, at du er blevet gravid. Nogle former for fortrydelsespiller kan tages op til 5 dage efter, så hvis du er i tvivl, vil jeg råde til dig at købe dem hurtigst og tage én. Alternativt kan du tage en graviditetstest og på den måde finde ud af, om du er gravid.

Dog vil jeg også sige, at det slet ikke er sikkert, at du er blevet gravid, men det er en god ide at få det udelukket, så du ikke længere skal være bange for det.

Kærlige hilsner,

Sofie

2019-04-30T16:51:30 1
Iben

Kære du,

Så snart der er et lille hul i kondomet, og du samtidig ikke er på p-piller, kan du risikere at være blevet gravid. 

Jeg kan ikke fortælle dig, hvor sandsynligt det er, at du er blevet gravid, men jeg vil helt sikker anbefale dig at tage en graviditetstest. Det kunne også være en idé at tage en fortrydelsespille, men det er højst sandsynligt for sent nu, når du læser dette svar. En fortrydelsespille skal tages indefor 72 timer for at virke. Men ingen panik - forhåbentligt er du ikke så uheldig at blive gravid efter ét sprunget kondom. 

Alligevel synes jeg helt sikkert, at du skal tage en graviditetstest. Du kan enten købe en i supermarkedet eller på apoteket, eller du kan tage til lægen og få ham/hende til at tjekke dig. Det er nemt og hurtigt at tage en test derhjemme, og forhåbentligt viser den, at du ikke er gravid - og så skal du ikke bekymre dig mere om det. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen.

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym