Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-05-19T11:35:41: 2019-05-24T22:30:24: 2

Brevkassespørgsmål

Overvejelser i forhold til den første gang

Indsendt af pige16 år


Jeg har nu snart været sammen med min dejlige kæreste i 8 måneder og vi har et super godt og trygt forhold. De sidste par gange vi har været sammen har han roligt spurgt ind til mine overvejelser i forhold til sex osv. Han vil gerne og vil gerne høre mine overvejelser og forventninger. Jeg ved bare ikke rigtigt hvordan jeg skal forholde mig til det og hvad jeg skal sige. Jeg vil på den ene side gerne, men er også i tvivl i og med det er den første gang, hvordan, osv. Så hvordan kan jeg blive mere afklaret med det? Skal jeg bare springe ud i det? 
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2019-05-24T10:43:45 1
Kamilla

Hej med dig, 

Det lyder dejligt at du og din kæreste har et trygt forhold - det er bestemt et godt udgangspunkt for første samleje. Umiddelbart tænker jeg, at du kan dele din tvivl og usikkerhed med din kæreste, så I kan snakke om det sammen. Måske har han endda selv haft nogle af de samme tanker som dig? Jeg tænker at denne snak kan gøre dig mere afklaret og eventuelt bringe jer tættere på hinanden. 

I forhold til om du "bare skal springe ud i det", så er det vigtigt at du mærker efter i dig selv. Du er den eneste, der kan vurdere, om du er klar til at have sex. 

Jeg håber mit svar kan hjælpe,

Venlige hilsner Kamilla

2019-05-24T16:53:41 1
Iben

Kære du,

Hvor dejligt for dig, at du har en sød kæreste, som du er glad for og tryg ved. 

Jeg synes, at det aller vigtigste i forhold til din første gang, er, at du føler dig klar til det. Og det kan du kun selv mærke. Jeg tænker, at hvis du er i tvivl om, om du er klar, så er du måske ikke helt klar endnu - og det er helt okay! Ens første gang er en stor ting, som meget gerne skal være en god oplevelse for både dig og din kæreste. Så det er vigtigt, at du føler dig parat og tryg.

Jeg synes derfor ikke, at du bare skal "springe ud i det", som du selv foreslår. Hvis du føler dig klar og har lyst til at have sex med din kæreste, så synes jeg sagtens, at I kan gøre det, men tag det stille og roligt. Prøv jer frem og mærk efter, hvad I synes føles rart. Hold om hinanden, kærtegn hinanden, og hvis I føler jeg klar til det, kan I tage det skridtet videre - og hvis ikke, så vent. Der er intet, der haster - I skal nok nå det hele :-)

Så mærk efter, hvad du selv har lyst til og føler dig tryg ved. 

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen.

Held og lykke!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en mega fed brevkasse, den er super"

- Anonym