Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3383 spørgsmål og givet 5846 svar de sidste 12 år
2019-07-27T18:52:09: 1

Brevkassespørgsmål

Samleg

Indsendt af pige13 år


Jeg er en pige på 13, og har næsten lige fået taget min mødom for 4 dage siden. Efter vi havde haft sex, gik jeg på toilettet for skulle tisse, men opdagede at jeg blødte. Det har jeg gjort lige siden, jeg havde samleg. Hvad skal jeg gøre? Hvad er der galt? 
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2019-07-28T14:04:58 1
Maja

Hej!

Tusind tak for dit spørgsmål.


Pletblødning kan godt forekomme efter sex, særligt når det er din første gang - det er et tegn på at din mødomshinde er sprunget. Blødninger kan også skyldes at vævet i livmoderhalsen er beskadiget under sex, da det er meget sart - dette er der intet farligt i. 

Da du stadig bløder efter 4 dage, kan det måske være din menstruation. Der er nogle myter om at sex kan fremprovokere menstruation. Jeg vil vente en uges tid for at se om det er menstruation (Medmindre du har styr på din menstruationscyklus og den er regelmæssig). Hvis blødningerne stadig ikke er forsvundet efter en uge og du har styr på din menstruationscyklus, vil jeg ringe til lægen. Det kan her være aktuelt at få lavet en gynækologisk undersøgelse. Men først vil jeg lige se tiden an. 

Jeg tænker ikke at du skal være bekymret for at det kan være noget farligt. Jeg forstår derimod godt at du er bekymret, men husk at din krop lige har prøvet noget nyt, som den også skal vende sig til. 


Håber du kan bruge svaret. Ønsker dig al held og lykke. 


De kærligste hilsner 
Maja

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Det er mega fedt det i gør, og jeg ved med sikkerhed hvor mange børn i hjælper <3"

- Anonym