Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2019-08-12T08:47:27: 2019-08-16T07:20:37: 2

Brevkassespørgsmål

Herpes

Indsendt af pige16 år


Hej, jeg er en pige på 16 år som er rigtig nervøs.

Jeg havde ikke set min kæreste i 2 uger og vi havde begge to glædet os meget til at se hindanden igen men så fik jeg forkølelsessår ved mundvigen så da min kæreste kom hjem til mig efter 2 uger sagde jeg til ham han nok ikke skulle kysse mig da jeg havde forkølsessår, altså han kunne virkelig ikke lade vær og det endte med vi tantekyssede lidt og er ikke sikker på han ramte det når vi så kyssede men alligvel, vi blev begge to så ret tændte til sidst og for sjov ville han gå ned og kysse min ja vegina. Så altså han havde kysset mine læber og efter kysset min tissekone og slikket sådan 2 gange op og ned fordi vi skulle ud og spise. vi havde slet ikke tænkt over det måske kunne smitte på den måde og jeg ved heller ikke hvor stor chancen er jeg ved bare jeg er rigtig bange for det og ville lige høre hvor stor chancen er for at jeg er blevet smittet af mit eget forkølsesår dernede? Vi gjorde intet efter det da jeg ligesom fik tænkt på det. Hilsen mig som virkelig render rundt med nerver 

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2019-08-14T15:04:26 1
Lotte

Kære du,

Det er svært at sige hvor stor risikoen er for, at du er blevet smittet. 

Er din kæreste blevet smittet med herpes, da I kyssede? Hvis han ikke er blevet smittet, så er sandsynligheden for, at du selv er blevet smittet forneden lille og næsten ikke eksisterende. Jeg har læst mig frem til, at der kan gå fra to til tolv dage fra, at I har kysset til, at der er symptomer på, at man er blevet smittet. Jeg ved ikke, hvor længe siden det er, at I har været sammen? I må holde øje med de næste dage, hvordan det udvikler sig - både hos din kæreste og hos dig selv. 

Du skriver, at I måske tildels har passet på, og at han måske ikke har kysset direkte på forkølelsessåret, og hvis han ikke har ramt forkølelsessåret, så vil jeg mene, at du ikke behøver at være bekymret for, at du er blevet smittet selv. 

Uanset hvad, så kan du ikke gøre så meget ved det nu. Det er sket, og det må du forsøge at acceptere. Igen, så tror jeg ikke, at du behøver at være bekymret for det. Skulle det vise sig, at I er blevet smittet, så finder I ud af det, når det går i udbrud. I kan derfor ikke gøre så meget andet end at tage den derfra. 

Viser det sig, at ingen af jer er blevet smittet, så tror jeg, at det er vigtigt, at I fremover tænker på konsekvenserne af det og hvilke bekymringer, det giver hos dig efterfølgende. Jeg kan sagtens forstå, at det kan være svært at holde sig fra hinanden, men det er måske ikke alle bekymringerne værd bagefter. 

Jeg håber, det bedste for jer - og at dette var en lille hjælp :-)

Kærlige hilsner fra

Lotte

2019-08-14T21:29:48 1
Michelle

Hej med dig og tak for dit spørgsmål (-: 

Jeg kan desværre ikke svare på hvor stor sandsynligheden er for at du kan være blevet smittet, jeg ved ikke andet end at der er en sandsynlighed for at det kan være sket, lige så vel som der kan være sandsynlighed for at du ikke er. Jeg tænker at du skal prøve at kontakte din læge for at høre hvad han/hun tænker. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og så ønsker jeg dig alt det bedste i fremtiden.


De bedste hilsner 

Michelle (-: 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym