Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2019-09-13T17:17:26: 2019-09-14T17:07:41: 2

Brevkassespørgsmål

Er jeg klar til sex

Indsendt af pige16 år


Hej. 

Jeg er meget forvirret om jeg er klar til sex. Har en kæreste som jeg har været sammen med i 1,5 måned.

Ved ikke helt om jeg er klar.

Hvordan finder jeg ud af det. Har meget lyst til ham men ved ikke om jeg skal tage skridtet videre.

Har kun fået finger nogle gang og ved han gerne vil mere men  spekulerer meget over det?

Håber i kan hjælpe mig:)

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2019-09-14T09:10:48 1
Sandra

Kære pige på 16

Jeg forstår virkelig godt, at du kan være i tvivl om, hvorvidt du er klar til at have sex med din kæreste. 

Mit allerbedste råd er, at du IKKE må lade dig presse af nogen eller noget. Sex er godt, men kun hvis du har lyst til det og føler dig tryg. 

Du skriver, at du har meget lyst til ham, hvilket er helt naturligt. MEN ikke ensbetydende med, at du også har lyst til at have sex med ham. Sex er et stort skridt også selvom du har fået finger. 

Jeg kan ikke umiddelbart ud fra dit brev, vurdere, om din kæreste "presser" dig eller om I blot snakker om, at I måske en dag skal have sex. Det vigtigste, synes jeg, er at du lytter til din krop og din mavefornemmelse. Hvis du gør det, så vil det tidspunkt komme, hvor du føler dig klar. 

En anden ting, der kunne hjælpe dig til at blive mere klar over, hvad du i virkeligheden har lyst til eller ikke lyst til, er at snakke med ham om, at du faktisk er i tvivl og hvad det er der gør, at du er i tvivl. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. 


Knus

2019-09-14T17:06:54 1
Sofie

Hej med dig,

Det kan være svært at sige, om du er klar til sex. Vigtigst af alt er, at du har lyst, og at du ikke lader dig presse af andre!

På baggrund af det, du skriver, ved jeg, om dig og din kæreste har snakket om det, men hvis ikke synes jeg, det er en rigtig fin start. Fortæl din kæreste, at du er forvirret, og du ikke rigtig ved, om du har lyst. På den måde kan I åbne op for snakken, og måske du kan blive mere tryg ift. at have sex med ham. Det kan godt være lidt svært at finde ud af det der sex første gang, fordi det er noget, du har ikke prøvet før - sådan havde jeg det i hvert fald!

Igen synes jeg dog, det er vigtigt at pointere, at din kæreste ikke skal presse dig til noget som helst. Du skal kun have sex, hvis du har lyst, og du føler, at det giver mening for dig. Hvis du er ærlig omkring det, er jeg helt sikker på, at din kæreste vil forstå dig, og måske kan det gøre det hele nemmere for dig.

De bedste hilsner, 

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym