Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2019-10-06T05:36:48: 2019-10-06T22:34:50: 2

Brevkassespørgsmål

Ubeskyttet sex

Indsendt af pige16 år


Hejsa. Jeg var til fest lørdag aften (5. oktober) og vi havde det rigtig sjovt. Stod så og snakkede med en dreng på et tidspunkt, hvor han så træk mig med ind på et værelse. Vi startede med bare at stå og kysse men han blev ved med at spænde bukserne op og skubbe mit hoved ned men vendte mig bare og sagde nej. Men han fortsatte. Så træk han mig med over i sengen og begyndte at tage hånden ned i mine bukser, hvorefter han så træk dem af. Han spændte sine bukser og, igen, og vi havde sex. Vi brugte ikke kondom. Og udover det, var det min første gang. Ved ikke hvorfor jeg ikke fik sagt fra noget mere tydeligt eller var gået. Men i øjeblikket var jeg nok lidt mere ligeglad. (Altså havde drukket) men det endte faktisk med at der kom en ind og sagde at hans far var der og så skred han egentlig bare. Det nok også vigtigt lige og få sagt, at han ikke kom, da vi jo blev afbrudt midt i det. I dag har jeg det mega dårligt over det. Men har tidligere følt mig sådan lidt bagud fordi alle mine veninder har haft sex og snakker om det, men det selvfølgelig ingen undskyldning. Nu ved jeg virkelig ikke havd jeg skal gøre. Men har snakket med min gode veninde om at tage ned og købe en fortrydelsespille, men er det nok? Og vil btw helst ikke fortælle mine forældre noget. Så vil egentlig bare høre hvad i synes jeg skal gøre og om jeg kan “nøjes” med at tage en pille?


Hilsen pigen der har dummet sig

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2019-10-06T13:52:12 2
Anne

Hej

Jeg er ked af at høre, at du har haft sex, når du hellere ville have sagt fra. Jeg synes, du skal snakke med nogen fx en veninde om det, hvis du har mulighed for det. Det kan nemlig ofte være rart, at få snakket ens oplevelser igennem med andre. 

Hvis du ender i en lignende situation igen, er det vigtigt, at du mærker efter, om du har lyst til at have sex eller ej. Hvis ikke du har lyst, skal du sige fra - også selvom det kan være svært i situationen. Det er vigtigt ikke at lade andre overskride dine grænser - uanset om dine veninder er "foran" dig eller ej.

Jeg synes det lyder som en rigtig god idé at købe en fortrydelsespille og gøre det så hurtigt som muligt, da den typisk skal tages maks 72 timer efter samleje. Selvom han ikke kom, kan der godt være kommet nogen sædceller ud, så det er en rigtig god idé med en pille for en sikkerheds skyld. Du kan købe fortrydelsespiller på apoteket uden recept, så du vil kunne købe dem uden at dine forældre ved det.

Mvh Anne

2019-10-06T16:57:23 1
Regitze

Hej med dig,

Det lyder som en ubehagelig oplevelse. Det lyder også som om, at det der skete, var over dine grænser, fordi du ikke ønskede at have sex med ham. Det er ikke okay, at han fortsætter med at presse dig, selvom du starter med at sige fra. Du skriver selv, at du har det træls med det der skete, og det kan være meget vigtigt at du taler med nogle om det. Måske kunne det være en god idé at tage en snak med ham om det, hvor du fortæller ham, at det han gjorde, var over din grænse.  

At han ikke kom behøver ikke at betyde, at du ikke kan være blevet gravid af det, da der kan komme noget præ-sæd, som kan have befrugtet dig. Det kan være en god idé med en fortrydelsespille, og der findes to slags. Den ene skal du tage senest 72 timer efter (3 døgn), og den anden kan tages op til 120 timer senere (5 døgn) - spørg om hjælp til dette på apoteket. Uanset om det er den ene eller den anden pille, skal du tage den hurtigst muligt, for da er chancen for at den virker, højere. Derudover kan det en god idé at tage en graviditetstest om nogle uger, for at være helt sikker. Hvis du oplever ændringer i menstruation, udflåd eller oplever smerter eller andet, kan du altid tale med din læge. Han/hun har tavshedspligt, og må derfor ikke fortælle noget til dine forældre. 

Jeg håber du kunne bruge svaret, og ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen. 

Mange hilsner fra Regitze 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Nu har jeg endnu engang brug for et af jeres fantastiske råd."

- Anonym