Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2020-02-12T10:52:55: 2020-02-14T10:18:03: 2

Brevkassespørgsmål

Sex uden kondom, men på p-piller

Indsendt af pige16 år


Jeg har haft en kæreste i 7 måneder nu og er lige kommet på p-piller.

Jeg er mega forvirret omkring hvordan jeg skal gøre når han kommer oppe i mig, nu hvor vi gør det uden kondom. Skal man bare lade det være deroppe? Eller skal man gøre noget helt andet, jeg er meget presset og er bange for jeg gør noget forkert.

Hilsen forvirret pige?


pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-02-13T18:13:31 1
Benedicte

Hej du,

Det er super fint, at du bruger beskyttelse, og det er også godt, at du beder om hjælp, når du er i tvivl om noget. Vi er altid klar til at besvare dit spørgsmål. Når du er på p-piller er du beskyttet mod graviditet, og af den grund er det ligegyldigt, at der kommer sæd op i dig. 

Helt naturligt vil en del af det komme ud af dig igen, og det er også helt okay. Det vigtigste er blot, at du tager dine p-piller korrekt, som anvisningen og din læge siger, og så er resten mindre vigtigt. 

Jeg håber, at det var svar nok og at du ikke længere er forvirret. Du er altid velkommen til at skrive igen, eller du kan kontakte din læge, hvis du bliver i tvivl.

- Benedicte

2020-02-14T09:57:09 2
Iben

Kære du, 

Der er ingen grund til at være bekymret. Det er ganske ufarligt at have sex med din kæreste uden kondom, når du er på p-piller. Såfremt I begge er sikre på, at I ikke har nogen kønssygdomme - hvilket I kan blive tjekket for hos lægen. 

Men du behøver ikke nødvendigvis gøre noget bestemt, når din kæreste er kommet op i dig. Sæden vil nok komme ud af sig selv efter noget tid - og hvis ikke det kommer ud, så er det heller ikke spor farligt. Men det kan være rart at gå på toilet umiddelbart efter, at I har haft sex, så du kan tørre dig af og undgå at gå og dryppe i trusserne efterfølgende :-)

Du skal bare gøre det, du synes er rart - der er intet at være bekymret for, da det ikke er farligt på nogen måde, og der er naturligvis heller ikke risiko for graviditet, så længe du husker at tage dine p-piller. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en super dejlig brevkasse"

- Anonym