Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2020-03-02T08:35:01: 2020-03-04T14:44:31: 2

Brevkassespørgsmål

Jeg blødte anden gang jeg havde sex

Indsendt af pige16 år


Dette var min anden gang hvor jeg har haft samleje men jeg blødte selvom penisen kun kom 5-10 cm ind, det blødte meget i en time efter og jeg forstår ikke hvorfor. Kan du hjælpe?
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-03-04T02:19:49 1
Regitze

 Hejsa,

Det er helt normalt med blødning efter sex, især de første gange man har sex. For nogle kan det være meget lidt blod, som hvis man har fået en lille rift, mens det for andre kan være større mængder blod, som kan minde om menstruation. Det kan virke meget voldsomt, og jeg kan godt forstå du blev forvirret over det, men det er for det meste helt ufarligt. Blødningen stopper igen, og plejer som regel at komme uden smerter. 

Hvis du oplever det igen, eller fortsat er nervøs for, om der kan være noget galt, kan du altid opsøge din læge, som kan undersøge dig - dette kan foregå helt fortroligt, og uden at dine forældre behøver at vide det. 

Jeg håber du kunne bruge svaret, og ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen. 

Mange hilsner fra Regitze 

2020-03-04T02:44:06 1
Sofie

Hej med dig,

Tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt skal man ikke bløde uden nogen årsag, men idet du har haft sex, tænker jeg, det er derfor. Det er meget naturligt at bløde de første gange, man har sex. Det er ikke alle piger, der bløder, men det kan ske for nogle. Derfor er det altså ikke ualmindeligt at bløde efter sex de første gange, mens andre ikke  bløder.

Blødningen skal helst stoppe forholdsvis hurtigt og helst ikke for meget. Er du usikker eller tvivl om, om du bløder for længe eller for meget, kan du tage kontakt til din læge og fortælle om dine bekymringer. Som du beskriver det, synes jeg ikke, du skal være bekymret, men snak med din læge, hvis du fortsat er det - så kan du få ro på :-)

De bedste hilsner,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en super dejlig brevkasse"

- Anonym