Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2020-03-21T16:00:53: 2020-03-23T12:04:24: 2

Brevkassespørgsmål

Blod under sex

Indsendt af pige17 år


Sidst jeg havde sex med en dreng, blødte det ret meget. Nu hvor jeg har fået en kæreste er jeg bange for at have sex igen hvis det nu skulle begynde at bløde igen. 
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-03-22T11:59:20 1
Iben

Kære du, 

Som udgangspunkt er det ikke meningen, at det skal bløde, når man har sex. Hvis du kun har haft sex meget få gange, er det dog ikke ualmindeligt at bløde, når du har sex, for så er det sandsynligt, at det er din jomfruhinde, der er revnet og derfor bløder - hvilket ikke er spor farligt. Men hvis det er jomfruhinden, der bløder, burde du kun opleve at bløde under sex ret få gange, inden det stopper igen.

Nu ved jeg ikke, om du kun har haft sex meget få gange eller ej. Derfor vil jeg anbefale dig at tale med din læge om det. Det kan nemlig være et tegn på, at noget ikke er, som det skal være dernede. Blod under sex kan ofte være tegn på en kønssygdom eller andet, og det er selvfølgelig meget vigtigt at få behandlet.

Det er ikke noget, du skal gå i panik over, men du bør blive undersøgt af en læge hurtigst muligt, så du kan finde ud af, hvorfor du bløder, og hvordan du kan få det behandlet :-)

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

2020-03-23T08:19:06 1
Kamilla

Hej med dig, 

Jeg kan godt forstå at du bliver bange, når du har haft en måske overraskende og lidt ubehagelig oplevelse sidste gang du havde sex. Dog er der ingen grund til panik, da det er helt normalt at bløde første gang man har sex, da jomfruhinden, som er en slimhinde omkring skedeåbningen, ofte springer. En anden forklaring kan være, at kvinden muligvis kan komme til at bløde, hvis det eksempelvis går for hurtigt med penetration og hun ikke er tilstrækkelig våd - så tag jer god tid. Kan du ikke genkende disse forklaringer er der helt sikkert andre muligheder (jeg er ikke ekspert), men hvis du er i tvivl er det altid en god idé at ringe til lægen - de har helt sikkert fået lignende spørgsmål før.

Jeg håber mit svar kan hjælpe

Venlige hilsner Kamilla 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym