Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2020-03-27T13:37:06: 2020-03-30T15:50:34: 2

Brevkassespørgsmål

Kan man miste mødom af sexlegetøj?

Indsendt af pige15 år


Kan man miste sin mødom ved at bruge sex legetøj eller finger på sig selv?
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-03-28T10:39:15 1
Rebecca

Hej

 

Det kan godt være at du allerede har mistet din mødom uden selv at være bevidst om det.
Man kan nemlig godt miste sin mødom ved fysisk aktiviteter såsom ridning og gymnastik. Men du kan også miste din mødom ved at have samleje. Min vurdering er derfor, at du godt kan miste din mødom med et stykke sexlegetøj hvis den kommer langt nok op i skeden. Jomfruhinden kan lyde som en lukket hinde, men er i virkeligheden en tynd krans af væv som bliver ødelagt ved samleje eller fysiske aktiviteter. Dog tror jeg ikke det gælder for finger. Du kan altid finde flere informationer om mødommen på nettet. Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål og hvis ikke er du altid velkommen til at skrive igen.

Vh Rebecca2020-03-30T03:12:19 1
Iben

Kære du, 

Som udgangspunkt: nej, det kan du ikke. Du er jomfru indtil den dag, hvor du har sex med en anden person.

Når det er sagt, så afhænger det af, hvad du mener med "mødom". Så vidt jeg ved, er der nogen, der kalder jomfruhinden (som sidder oppe i skeden) for ens "mødom", og hvis det er den, du tænker på i dit spørgsmål, så er svaret lidt anerledes. For du kan godt springe/revne din jomfruhinde, hvis du stikker noget op i dig selv - f.eks. en finger eller et stykke sexlegetøj. Det er fuldstændigt ufarligt at revne sin jomfruhinde, men det kan gøre lidt ondt og evt. bløde - hvilket af samme grund også kan ske, de første gange man har sex. 

Men pointen er altså, at du ikke har mistet din mødom, før du har sex. Din jomfruhinde derimod kan godt revne (på samme måde som den kan, når du har sex første gang) ved brug af sexlegetøj eller en finger, men igen: det er ikke spor farligt og er heller ikke ensbetydende med, at du ikke længere er jomfru.

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym