Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2020-06-25T10:22:08: 1

Brevkassespørgsmål

Kan man nøjes med kondom?

Indsendt af pige14 år


Kære brevkasse.

Min kæreste og jeg vil gerne have sex, men jeg er lidt tilbageholden, da jeg ikke er på p piller, og det gør mig en smule usikker - Kan man nøjes med kondom? 

Kh en tvivlsom pige

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-06-25T09:08:11 2
Sofie

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, du er lidt tilbageholdende og usikker i forhold til prævention. Det kan også være lidt forvirrende, når man står i det for første gang.

Man kan sagtens nøjes med kondom, når man har sex. Hvis kondomet sidder rigtigt, beskytter det mod både graviditet og kønssygdomme, så man skal bare være opmærksom på, at kondomet sidder rigtigt og ikke sprænger undervejs. Hvis det skulle ske, at kondomet sprænger, eller at I har ubeskyttet sex, er det muligt at tage en fortrydelsespille, som kan købes på apoteket og skal tages senest 72 timer (altså 3 døgn) efter samleje for én slags piller og senest 5 døgn efter samleje for en anden slags piller. Det er dog vigtigt at gøre opmærksom på, at en fortrydelsespille kun skal fungere som en slags nødløsning, så det er vigtigt, at man finder en måde at beskytte sig på under sex - her er kondom en rigtig fin løsning.

Til sidst vil jeg huske dig på, at du kun skal have sex, hvis du har lyst og føler dig klar til det. Hvis det med præventionen gør dig usikker, og du faktisk ikke har lyst til at dyrke sex, er det også helt OK, og det er vigtigt, at du siger fra. Det er kun én selv, der bestemmer, hvornår man har lyst :-)

Jeg håber, du finder ud af det.

De bedste hilsner,

Sofie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym