Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2020-07-01T13:27:09: 2

Brevkassespørgsmål

Gravid?

Indsendt af pige16 år


Hej, jeg var til en fest hos nogle venner i juni. Om aftenen lå jeg sammen med en dreng. Drengen blev ved med at prøve, at få mig til at lave noget med ham, men jeg havde ikke rigtigt lyst til det, da jeg havde mens(havde tampon i). Jeg prøvede at afvise ham uden at sige det højt, da der var mange mennesker omkring os. Det endte med at jeg alligevel gav ham et handjob og der skete også noget andet. Nu kommer jeg til mit spørgsmål. Han havde sin pik omkring min røv og min skede, men han kom aldrig ind i noget. Han sagde at han havde kondom på, men burde jeg være bekymret alligevel?
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-07-02T02:18:16 2
Benedicte

Hej du,

Tak for dit spørgsmål. 

Svaret til dit spørgsmål er egentlig kort og ganske enkelt, for hvis han ikke er kommet oppe i dig eller har været oppe i dig, så kan du ikke være gravid. Sæd fungerer ikke på den måde, at det overføres fra eksempelvis hænderne til din skede eller lignende. Når en fyr kommer, sprøjter sæden op i kvinden med høj hastighed, hvilket fører til en eventuel befrugtning af ægget. Hvis en fyr er oppe i dig og ikke kommer, er der på samme tid en meget lille chance for, at du kan blive gravid, da der under samleje godt kan udløses en smule sæd, uden at fyren kommer. Dog vil jeg i din situation ikke være bekymret. Jeg er glad for at høre, at du ikke gør noget, som du ikke har lyst til. Sidst men ikke mindst vil jeg minde dig om vigtigheden af at bruge kondom, og at du ikke kun tror, at vedkommende bruger kondom. Dette er både grundet den eventuelle befrugtning, men også de mange sexsygdomme, som kan overføres gennem samleje uden brug af kondom. Men som sagt, skal du ikke være bekymret for den situation, som du beskriver i dit spørgsmål. 

- Benedicte

2020-07-03T07:07:58 1
Markus

 Hej.

Jeg tror der er en forsvindende lille sandsynlighed for at du er blevet gravid. Der skal mere til end sædafgang omkring skedeåbningen; ved regulært samleje med penetration ændrer miljøet sig oppe i skeden, så det er muligt for sæden at svømme så langt op som muligt, og det er det der muliggør graviditet. Og hvis han har haft kondom på er der ingen sandsynlighed. Når man taler om at man har haft kondom på og pigen/kvinden er blevet gravid alligevel, er det fordi kondom er sprunget på grund af gentagen penetration. Hvis din menstruation udebliver, kan du altid besøge en læge for at være sikker. Håber det kunne bruges.

mvh Markus

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym