Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3559 spørgsmål og givet 6116 svar de sidste 12 år
2020-08-01T06:31:02: 3

Brevkassespørgsmål

Jeg er begyndt at dyrke sex som 13 årig

Indsendt af pige13 år


Hejsa jeg er en pige på 13 år som er nærmest blevet besat af sex hvertfald jeg har en kæreste som går i min parallel-klasse han er meget moden i sin alder altså han ryger og drikker allerede det skal lige siges at det gør jeg ikke men for 2-3 måneder siden er vi begyndt og dyrke sex vi gør det på skolen om aften. Mine forældre ved det ikke men det gør mine veninder.

Første gang mig og min kæreste havde sex fortalte jeg det selfølgelig til mine veninder men det var nu ikke den reaktion jeg havde regnet med de sagde bare “Ej du er da overhovedet ikke gammel nok!” Og det fik mig faktisk til at tvivle på om der var noget galt med at vi dyrkede det ca 1-2 gange om ugen 

Kærlig hilsen : Pigen der er i tvivl

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-08-01T06:34:34 1
Rebecca

Hej. 

For det første, er det da dejligt at du har en kæreste og at du er ærlig omkring at du har sex med din kæreste. Jeg synes personligt ikke at der er noget galt i, at have sex hvis du har det fint omkring det. Noget andet var hvis du ikke brød dig om at have sex men kun gjorde det for hans skyld, hvilket ikke lyder til at være tilfældet. 

Hvad angår dine veninder, så synes jeg ikke du skal tage det til dig hvad de siger, fordi der er forskel på personer hvornår de føler sig klar og ikke. 
De kan sagens synes at det er for tidligt, men den mening behøver du eller andre ikke at have eller indordne sig efter. Så mit råd er at du ikke skal tage andres meninger til dig og at det ikke skal gøre dig i tvivl, men gør hvad du har lyst og føler for. Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål og hvis ikke, er du mere end velkommen til at skrive igen. 

Vh. Rebecca

2020-08-02T09:21:38 1
Iben

Kære du, 

Der er ikke som sådan noget forkert i at have sex som 13-årig. Den seksuelle lavalder i Danmark er 15 år, hvilket betyder, at det er ulovligt for en person over 15 år at have sex med en person under 15 år. Loven siger dog ikke noget om, hvornår man må begynde at have sex. Derfor er det altså ikke hverken ulovligt eller forkert, at du har sex med din kæreste, som er på din alder. Jeg har netop været inde og læse om den seksuelle lavalder på www.sexlinien.dk, hvor jeg fandt de her informationer. Jeg vil anbefale dig at gøre det samme, hvis du har lyst til at sætte dig mere ind i det :-) 

Det er meget forskelligt, hvornår folk føler sig klar til at have sex. Dine veninder føler sig nok ikke klar til det endnu, hvilket forklarer deres overraskelse over,  at du har haft sex. Du er selvfølgelig også ret ung i forhold til at have sex, men det betyder bestemt ikke, at der er noget galt i det. Det vigtigste er bare, at du ikke gør noget, som du ikke har lyst til eller ikke føler dig klar til. Der er ingen grund til at have travlt :-)

Men så længe du og din kæreste har det godt og passer på jer selv og hinanden (husk kondom!) så er der altså intet galt i, at I har sex.
 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

2020-08-03T01:34:25 1
Line

Hej du

Jeg forstår 100% godt din tvivl om du er for ung eller ikke, til at have sex med din kæreste.

For det første, som du nævner, så har du en kæreste på din egen alder - og lige meget hvilken alder man har, så er det helt naturligt og normalt at have sex med ens kæreste og have den lyst.
Så på det punkt skal du slet ikke bekymre dig. 
Jeg ved ikke om dine veninder selv har kærester, men det kunne jo være, at grunden til at de siger det der til dig, er fordi at de ikke selv har en kæreste? Og derfor kan de selvfølgelig ikke relatere til at man godt vil have sex. når de måske ikke selv står i den situation som dig selv.
Hvis det er tilfældet, så er mit råd ikke at tænke så meget over deres reaktion på at du har sex med din kæreste. da de måske ikke forstår det, da de ikke kan relatere til det.
Så du skal ikke bekymre dig om det de siger er rigtigt, det eneste rigtige er, at hvis dig og din kæreste synes det er det rigtige, jamen så er det sådan det er.

Der vil nok altid være nogen der synes du er for ung til at have sex i den alder, men hvis det føles rigtigt, så skal du ikke begynde at tvivle.
Dog er det vigtigt, at din kæreste og dig får beskyttet jer under sex - det er utroligt vigtigt.
Den bedste måde på at beskytte jer under sex, er ved brug af kondom, så hvis I bruger det, så der ingen grund til bekymring. :-)

Håber at mit svar kunne hjælpe dig, ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen. 

M.v.h. Line

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym