Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3518 spørgsmål og givet 6062 svar de sidste 12 år
2020-08-29T16:28:29: 2

Brevkassespørgsmål

Det gør ondt

Indsendt af pige14 år


Okay, såhr jeg har fået en kæreste som er virkelig sød, her igår var vi hjemme hos mig og vi begyndte at kysse som blev til at han gav mig finger. Han spurte om det var okay og jeg sagde ja, men det begyndt at gør virkelig ondt, men på en måde var det også dejligt. Anyways han stoppede da han kunne se at det gjorde ondt på mig. Såhr hvad gør jeg lige, gider ikke at ødelægge stemningen fordi det gør ondt
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-08-30T12:43:58 1
Markus

Hej.


Ja, jeg kan godt forstå hvorfor det er noget man ikke lige har lyst til at nævne. Og som du selv siger kan den slags ting på en mærkelig måde gøre ondt og være dejlige på samme tid. 


Selvom det er lidt en mærkelig samtale at have, så tænker jeg at at det må være muligt at tale om de her ting når man er i et forhold med hinanden. Hvis din kæreste er en sød og rar fyr, og det er jeg sikker på han er, så tror jeg han vil være forstående og imødekommende, og ikke se den som en anklage, hvis du nævner det over for ham. 


En anden ting er at hvis han ligesom dig er 14 år, og måske ikke har prøvet den slags ting så mange gange før, så kan det være han selv er lidt usikker på hvordan man gør det rigtigt. Og jeg tror oftere drenge er nervøse for om det de gør er for svagt end for hårdt, og så tror jeg de fleste hellere vil være på den sikre side. Uanset hvad kan det være svært når man bare er en 14-årig dreng at vide præcis hvad man skal gøre og hvor voldsomt det skal gøres. Jeg ville gætte på at din kæreste bare ville synes at det være befriende at få noget feedback, for så behøver han ikke selv gætte længere. Og mest af alt tror jeg bare din kæreste vil vide hvad du synes er dejligst. En anden ting at være opmærksom på er at hvis det er en af de første gange du prøver denne her slags, så kan det være at der ikke skal så meget til at det gør ondt. Så er det sevfølgeligt svært, men så tror jeg til gengæld også kun at det er den første håndfuld gange hvor at du kommer til at opleve denne her smerte. Men jeg er selv en fyr, så det er også begrænset hvor meget jeg ved om alt det her. 


Men mit råd er simpelthen bare at jeg synes i to skulle sætte jer ned og snakke om det. og hvis det virker for alvorligt på den måde at gøre det til et helt samtaleemne, kan man også bare hurtigt nævne det næste gang lige inden, eller måske imens i er sammen. 


Håber det hjalp. Ellers er du velkommen til at skrive til os igen.


mvh Markus

2020-08-30T11:58:22 1
Iben

Kære du, 

Hvor dejligt for dig, at du har fået en sød kæreste.

Det er meget normalt, at det kan gøre ondt at få finger, hvis det ikke er noget, man har prøvet så mange gange før. Din krop har brug for at vænne sig til at blive berørt på en ny måde. Derfor er det vigtigt, at I tager det stille og roligt, så det ikke gør ondt på dig. Det er på ingen måde farligt, selvom det gør ondt - men det er jo meningen, at det skal være rart for jer begge. Så prøv at være tålmodig og lyt til din krop. Hvis det gør ondt, så hold en pause eller stop igen. Og prøv igen på et andet tidspunkt. Med tiden vil du højst sandsynligt opleve, at det holder op med at gøre ondt og i stedet bare føles dejligt :-)

Hvis du har lyst, kan det også være en hjælp, hvis du prøver at lære din krop bedre at kende ved f.eks. selv at prøve at røre ved dig selv og stikke en finger derop, når du er alene. Så kan du få indblik i, hvad der føles rart, og hvordan du undgår, at det gør ondt. Og så kan du bedre guide din kæreste.

Det vigtigste er, at du ikke gør noget, du ikke har lyst til. Så hvis du synes, at det gør for ondt at få finger, så lad være med det. 
 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone! Jeg elsker jeres arbejde, i er helt fantastiske!"

- Anonym