Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2020-09-08T07:23:08: 2

Brevkassespørgsmål

I bund og grund usikker

Indsendt af pige15 år


Jeg er en pige på 15 snart 16, og er begyndt og føle mig klar til at dyrke sex. Men jeg må være ærlig og sige at jeg virkelig føler mig usikker på mine bryster, jeg har virkelig små bryster, og til hverdag gør det mig ikke så meget, men tanken om at der er en, som skal se mig uden noget på gør mig virkelig usikker. Jeg er helt med på at det er ganske normalt og have en t-shirt på under samleje, men det gør mig ikke mindre usikker. Jeg er dog også usikker på det med smerten, har hørt at det gør virkelig ondt, og det kan jeg slet ikke overskue. Men på en eller anden måde vil jeg bare gerne have det overstået. Jeg har ikke en kæreste, men er kommet over det stadie hvor jeg gerne vil have at det er romantisk med lys og roser og at det skal være med en jeg har været kærester med i 3 år eller sådan noget. Men normalt føler jeg mig okay slevsikker, men det er bare som om at når det lige handler om det her, bliver jeg ret usikker, på mig selv og min krop. 

Håber I kan hjælpe 

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-09-10T11:32:36 1
Michelle

 Hej med dig og tak for dit spørgsmål. 

Jeg kan egentlig godt forstå at tanken om at nogen skal se dig uden tøj på kan gøre dig usikker. Det er en meget intim situation og det kan være ret grænseoverskridende. Jeg vil trøste dig med at de fleste fyre egentlig er ligeglade med om du har store eller små bryster, min erfaring er at det ikke er noget de går op i, selvom det godt kan lyde sådan. 
I forhold til det med smerten, jeg kan ikke love at det ikke kan gøre ondt. Men jo mere afslappet og tilpas du føler dig når det sker, desto mindre ubehageligt bliver det og hvis det skulle gøre ondt, så er min erfaring at det hurtigt stopper igen. En ide er at hvis det gør ondt, så stop med bevægelse og bare ligge lidt sammen og trække vejret og så forsøg igen, det giver dig en mulighed for at vende dig til følelsen. 
Du skriver at du gerne vil havde det overstået, dette tænker jeg ikke er det bedste grundlag at havde sex på, selvom jeg godt forstår din tankegang. Jeg synes det er fint at du har sat dine forventninger ned, men jeg vil stadig anbefale dig at du gør det med en du føler dig tryg ved. Jo tryggere du er ved personen, desto bedre en oplevelse bliver det. 
Nu ved jeg ikke hvor meget du har prøvet rent seksuelt, men jeg vil anbefale at tage det stille og roligt og afprøve lidt forskelligt før, gerne med den samme person, så i kan lære hinandens kroppe at kende. 

Og så lige en afsluttende bemærkning, husk at brug beskyttelse for både din og den andens skyld. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og du er altid velkommen til at skrive igen. 
Jeg ønsker dig alt held og lykke med fremtiden (-:

De bedste hilsner 

Michelle :-)

2020-09-12T11:23:47 1
Ida

Hej med dig, 


Først og fremmest er det modigt og sejt af dig, at skrive ind her til os OG du skal vide, at du ikke er ene og alene om at være utilfreds eller usikker med din krop - det er der desværre mange der er. 

Det er aldrig sjovt at føle sig usikker på sig selv, og du skal vide at det er helt normalt at have det sådan - især når man er ung og teenager. 


Bryster ændrer sig gennem hele livet og lige nu har du en alder hvor de stadig kan vokse og ændre form. Det er meget forskelligt hvordan og hvor hurtigt bryster udvikler sig. Nogle bryster er fuldt udviklede efter et år, mens andre skal have flere år. 

Jeg ved ikke om du er usikker på dine bryster fordi du virkelig bare ikke selv kan lide dem, eller fordi du er bange for hvad andre tænker om dem? Men jeg vil fortælle dig, at de fleste usikkerheder vi mennesker har om os selv, ikke ses af andre - det synes jeg er værd at tage med dig. For jeg er nemlig sikker på at andre (også den du måske skal have sex med) vil synes du er helt vildt dejlig! 


Det er selvfølgelig vigtigt at føle sig glad og tilfreds med sig selv. Så prøv at kigge dig selv i spejlet med et positiv syn, og vende de kritiske briller om. Find først de ting om dig selv, som du er tilfreds med og fokuser på dem. Når du ser på dig selv i spejlet, så smil til dig selv og giv dig selv komplimenter (selvom det kan være akavet og underligt), og tænk at du er, som du skal være. Det kan virke underligt, men kan virkelig gøre underværker. Vi mennesker er alt for gode til at se de dårlige og negative ting. Prøv at fokuser på de gode ting, og prøv også at lær at elske det du har - det er unikt. 

Prøv evt. at snakke med din mor om dine tanker. Hun har selv været ung en gang, og ved med sikkerhed hvordan usikkerhed med sin krop føles. Hun kan sikkert hjælpe dig til et andet syn på det. 


Du skriver også at du er usikker på smerten under din første gang med sex. Det er ikke alle der oplever at det gør ondt: nogle oplever intet, andre oplever lidt og nogle synes det er meget ubehageligt første gang. Men det hjælper meget at slappe af. Hvis det gør ondt og du ikke kan holde det ud, så sig det til personen du har sex med. Det er helt okay, og der sker intet ved det. Du skriver at du vil have det “overstået”, og sådan synes jeg ikke du skal have det. Det skal kun være noget du skal gøre hvis du virkelig har lyst og ikke bare noget som skal gøres, fordi det skal “overstås”. Det virker som om, du måske slet ikke er klar til at have sex, så måske du skal tænke lidt over om det overhovedet skal være nu? - man behøver slet ikke at have travlt med det. Det kommer når det kommer og du må ikke have travlt med det. Sex er det mest intime man kan dele med et andet menneske og du må ikke vælge at have sex, fordi du føler, at andre har forventinger til dig om at du skal gøre det. 


Det er vigtigt at huske dig på, at sex aldrig er som på film og heller ikke skal være det! For på film bliver den første gang næsten altid skildret som ukompliceret, hedt, fantastisk og ret perfekt. Sådan vil den første gang i det virkelige liv oftets ikke foregå. Dette kan lægge et enormt pres om, at det skal være helt perfekt, man skal se perfekt ud og man skal gøre det helt perfekt. Det er meget naturligt at du er nervøs for din krop og din første gang - det tror jeg de fleste teenagere har og er. Men det er vigtigt at du husker på, at sex opleves meget forskelligt, alt efter hvem man er og hvem man er sammen med. Dvs: at der ikke er én rigtig måde at have sex på. Husk på at den person du måske skal have sex med, også er nervøs ligesom dig og måske også har nogle usikkerheder - måske tænker han/hun også om hvad du mener om hans eller hendes krop. Husk også på, at hvis den person du er sammen med, mod alle forventinger skulle have et problem med din krop, er det den persons problem og ikke dit! 


Jeg håber du kunne bruge mit svar til noget og at det kan hjælpe dig og ellers må du skrive igen. Husk på at ingen mennesker, ingen bryster, ingen kroppe er ens og det kan derfor ikke betale sig at sammenligne sig med andre. Du skal være glad for din krop, for den er flot og unik! Husk også at sex ikke er en haste ting. Det kommer når det kommer og skal være når DU har lyst. 


Mange kærlige hilsner Ida Marie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym