Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2020-10-17T19:15:02: 2

Brevkassespørgsmål

Pige som er lam

Indsendt af pige24 år


Hej brevkasse 

Jeg er en pige som er født med rygmarvsbrok hvilket vil sige jeg er lam fra navlen og ned kan man godt gører noget forkert når man onanere når man ikke kan mærke det og skal jeg være bange for min første gang i forhold til at jeg er lam 

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-10-21T11:27:13 1
Marissa

 Hej med dig,

Jeg kan godt forstå din tvivl, og det er super godt, at du rækker ud og spørger om råd i sådan nogle situationer i dit liv, hvor du er usikker på omstændighederne. Jeg må dog indrømme, at jeg er uerfaren og uvidende inden for dette emne i relation til rygmarvsbrok og tøver derfor med at bevæge mig ud i at rådgive eller give min mening om noget, jeg ikke har forstand på. 

Måske kan du i stedet prøve at søge svar hos nogle med mere lægefaglig baggrund, som fx din egen læge (eller nogen de kan henvise dig til). Det vil nemlig sikre, at du får information, der både er korrekt og relevant for lige netop din situation.

Jeg ved ikke om du allerede har prøvet, men måske kan der være noget indledende information på internettet (dog er der måske flere engelske end danske hjemmesider). Hvis du er okay med at læse det på engelsk, så kan du google "spina bifida" og eventuelt "sexlife" (selvom spina bifida er et lidt bredt term) og prøve at læse noget af det, der dukker op, som har mest relevans for dig. Dog vil jeg absolut stadig anbefale at snakke med en læge om det, så du kan få helt præcise svar på det, der gælder for dig. 

Uanset hvad vil jeg dog give et råd, som jeg selv altid har ment er vigtigt for alle, når det kommer til ens sexliv: lær din krop at kende, især i dit eget tempo, og lyt til dig selv og hvad du har det godt med. Husk på at du kender din krop bedst, og du skal være tilpas med, hvad der sker med den. 

Jeg håber, at jeg kunne hjælpe en smule! :) 

-Marisssa

2020-10-21T03:31:34 1
Iben

Kære du, 

Jeg tror ikke, at du skal være bange for at gøre noget forkert, når du onanerer. Der er ikke noget dernede, som du kan ødelægge eller skade ved at røre ved. Jeg kan dog forestille mig, at der kan komme rifter og huden kan blive irriteret, hvis du er for "hård" ved området, og det kan selvfølgelig være ekstremt svært at vurdere, når du ingen følelse har dernede. Så jeg vil anbefale dig at holde øje med huden dernede og kigge efter (evt. med et spejl) at huden ikke er rød og hævet eller på andre måder ser irriteret ud. Men jeg synes ikke, at du har noget at være bekymret for, så længe du lige tjekker efter engang i mellem, at alt ser fint ud :-)

I forhold til sex så tror jeg heller ikke, at du har noget at være bekymret for. Så længe du taler med ham eller hende, du gerne vil have sex med, så personen også kan sørge for at være lidt ekstra opmærksom på at passe på dig. Sådan synes jeg altid, det bør være i forbindelse med sex - lam eller ej :-) Jeg kunne desuden forestille mig, at det ville være en fin idé at bruge glidecreme, da jeg ikke er sikker på, at dit underliv selv sørger for smørelse, når du ikke kan mærke noget dernede. 

Jeg vil anbefale dig at tale med din læge om de her ting, hvis du føler dig utryg eller bare gerne vil vide, hvad du kan forvente. Jeg er helt med på, at det kan være grænseoverskridende at dele sådanne tanker med andre, men jeg tror i sidste ende, at din læge vil kunne give dig de aller bedste råd i forhold til din krop og sex. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at skrive igen!

Hilsen Iben

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym