Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2020-10-31T13:43:25: 2

Brevkassespørgsmål

Alkohol, sex og dum handling

Indsendt af pige19 år


Hej ungzone

Jeg var til en tøseaften i lørdags, og vi besluttede os senere for at invitere 3 drengevenner over også. Vi indtager alle rigtigt meget alkohol, hører musik, snakker og hygger med hinanden. Da vi så skal sove går min bedste veninde, en dreng og jeg ind på et værelse sammen, hvor min veninde foreslår om ikke vi skal se en film sammen. Jeg kan huske jeg er så fuld, at jeg ser dobbelt og har virkeligt svært ved at fokusere på filmen. Jeg spørger så om en kan hente noget vand, fordi jeg havde svært ved at fokusere på noget. De griner af situationen og henter vand til mig. Da de andre så har set lidt af filmen vælger de at slukke, fordi alle er blevet alt for trætte. Så vi ligger os til at sove. Jeg kan huske jeg tager bukserne af under dynen, fordi jeg ikke kan sove med dem på. Jeg har altså nu kun en g-streng og en trøje på. Jeg falder så brat i søvn.

Senere på natten bliver jeg vækket af at drengen begynder at røre mig dernede og jeg tænker ikke rigtigt over det, fordi jeg var godt fuld og forvirret - og er blevet vækket af fyre et par gange før om natten, hvor jeg nærmest har halvsovet igennem, så jeg lod ham egentligt bare gøre det. Det var egentligt meget stille og roligt, hvor jeg lå med lukkede øjne og slappede af, men han begynder så at gå mere til den, og gør alt for kun at behage mig. Hvad jeg ikke tænker over, er min veninde der ligger ved siden af. Jeg kan huske at jeg foreslår om ikke vi skal gå ind på et andet værelse, men fyren bliver ved og ved, fordi han jo kan høre små støn fra mig, så tænker han måske ikke at det gør så meget, at min veninde ligger lige ved siden af og sover. Jeg trækker flere gange hans pik ud af mig, men jeg er samtidigt også rigtig tændt, så det er måske svært at være helt hård og kontant. Men så, ikke længe efter han vækkede mig sådan, vågner min veninde, rejser sig op og tager sine ting og er på vej ud. Vi lod lidt som om vi sov, fordi vi håbede på hun ikke bemærkede noget og at vi så kunne stoppe det, mens hun går ud. Hun går, og siger egentligt ikke rigtigt noget til situationen, andet end hun tager hjem, så vi glemmer faktisk lidt at det skete og sover videre. 

Dagen efter modtager jeg så en længere besked fra veninden, om at hun ikke kan forstå hvordan jeg kunne finde på at gøre sådan noget lige ved siden af hende. Har aldrig følt mig så klam før!! og er så pinlig berørt over det, da jeg troede det var i kortere tid end det så må have været inden vi stoppede det. Hun er en af mine bedste veninder, og ville aldrig have gjort dette. Jeg skriver 100 beskeder tilbage om at jeg er mega ked af, at det skete og at jeg mindes det bare var hurtigt, hvor jeg så stoppede det, men at det overhovedet ikke var okay, og at vi skulle have tænkt os meget mere om. Hun svarer ikke rigtigt tilbage. 

Jeg skriver til jer, fordi jeg ikke ved om disse ting bare "kan ske", om det er mig eller ham der bør tage mest ansvar for det, og fordi jeg ikke ved hvordan jeg kan få min veninde til at tilgive mig. Eller om jeg helt oprigtigt bør stoppe med at drikke for meget alkohol, fordi jeg jo ikke er i stand til at tænke rationelt, selvom det jo var behageligt mellem mig og fyren. 

Jeg havde selv blevet hamrende gal og ville nok heller ikke have lyst til at snakke med min veninde igen, hvis det var mig. Men jeg er utrolig ked af at det skete, og jeg vil virkeligt tænke mig om en anden gang, så snart jeg vågner op på den måde. Jeg er 100% sikker på, at det ikke ville være sket, hvis jeg var i fuld bevidst tilstand. Så havde jeg tænkt over at veninden lå ved siden af, og nået at stoppe det "før det var forsent", men jeg er faktisk også lidt sur på fyren over at han bare har pillet ved mig sådan mens vi også lå ved veninden. 

Min bedste veninde har jeg kendt siden jeg var lille, hun er en mere uskyldig pige, der ikke tager sex som "ingenting", og tror heller ikke hun var ligeså fuld som mig og fyren var. Fyren er en jeg lærte at kende for 3 år siden og vi har egentligt været ret gode venner, men sidst vi var til fest sammen, endte vi med at sove sammen, hvor vi havde samleje for første gang. Vi har tidligere sovet sammen før dette skete, hvor ingen af os prøvede på noget og vi bare var venner. Jeg er selv en pige, der er meget åben om mit sexliv, og har haft det med lidt flere end hvad mange af mine veninder generelt har.

Jeg er selv i et kæmpe chok over situationen, og håber på at jeg kan få noget rådgivning af en art, eller bare noget respons på dette, nu når jeg er helt lost. Jeg tænkte jeg måske skulle snakke det ud med min veninde engang, hvor hun lige er lidt mindre i choktilstand, hvor jeg også kan ordentligt undskylde, men er bange for hun ikke ønsker det, fordi det er så langt over hendes grænse.

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-11-01T05:06:24 1
Markus

 Hej.

Ja, den er svær. Det er sådan nogle situationer altid. Jeg kan godt forstå at du er ked af det du gjorde. Men lad mig starte med at sige at det er tydeligt, når man ser hvor detaljeret du har beskrevet hændelsen, at du i hvert fald helt sikkert er en person, der bekymrer sig om sin veninde. Det virker i hvert fald som om du har tænkt meget over det her, og som om det virkelig betyder noget for dig at du og din veninde bliver gode venner igen. Det synes jeg er utrolig sympatisk.

Du funderer over om det er en god ide, at du og din veninde sætter jeg ned og får talt ud om det. Mit råd ville være at gøre præcis det. Du skriver at en grund til at det måske ikke er en god ide er, at det ville være over hendes grænse. Du skriver også at hun er den mere "uskyldige" af jer to. Jeg tror du har helt ret i at man skal tage den slags ting med i betragtning, men jeg tror dog stadig at det rigtige er at få talt ud om det her. Hvis i har kendt hinanden så længe, så tænker jeg at der må være et stærkt grundlæggende venskab, der kan klare næsten hvad som helst. 

Jeg må dog også sige at jeg synes din venindes reaktion er en lille smule stærk, når man tænker over hvad der skete. Man kan selvfølgelig sige at det er lidt upassende. Og man kunne have lagt sig ind i et andet rum, men jeg har svært ved at se hvorfor din veninde tager det så personligt som hun gør. Jeg synes i hvert fald ikke du er "klam" fordi du har gjort det her. Men i hvert fald; det er dig der har kendt hende siden i var små, så du har en bedre chance for at regne ud hvad det handler om. 

Uanset hvad kunne man i hvert fald i undskyldningen gøre det klart at det ikke var personligt ment. Faktisk lige det modsatte; når man er fuld, glemmer man at tage hensyn til andre mennesker. Det siger ikke nødvendigvis noget om dig som person. Det er bare en risiko man løber når man drikker sig fuld. Men det kan jo stadig godt være at din veninde har taget det personligt. I så fald kan du imødekomme det og sige at det ikke var din mening at såre hende, og at du nok skal tage mere hensyn hvis en lignende situation skulle opstå igen. 

Jeg håber det kunne bruges til noget. Ellers skriver du bare til os igen.

mvh Markus Jacobsen

2020-11-01T01:14:09 2
Marissa

Hej med dig,

Det lyder virkelig som en svær situation du er endt i. Jeg kan godt se, hvorfor din veninde er blevet vred over situationen, og det, at du selv også kan se det er en rigtig god ting, hvis der skal være håb for, at i to kan få løst situationen. Jo mere empati du viser for hendes følelser, desto større chance er der for, at hun føler sig forstået, og at hun så kan stole på, at det ikke sker igen. Siden det virker til, at hun har oplevet at få sine grænser overskredet på en meget ubehagelig måde, så kan det godt være, at hun skal have noget tid til at lade chokket falme en smule, før hun er villig til at lytte til en undskyldning. Der kan det måske være en ide at give hende noget plads men stadig sørge for, at hun ved, at du sagtens kan forstå, at hun er vred, og at du fortryder det, der er sket. 

Om ansvaret skal lægges hos dig eller den fyr, der var involveret, er måske ligegyldig ift. til din veninde. Hvis der er kommet en rift i fyrens og din venindes venskab, så er det op til ham at fikse den del. Men når det kommer til riften mellem jer to, så er det dig, der bedst kan forstå, hvorfor hun er blevet vred, og det er dig, der bedst kan finde ud af, hvordan situationen bedst muligt kan håndteres. Hvis du derimod føler, at fyren har overtrådt nogle af DINE grænser eller gjort dig utilpas eller vred, så kunne det være en god ide at få det sagt til ham både for, at du kan få sat ord på dine frustrationer overfor ham, men også så han fremover ved, at du ikke er okay med det, der skete. 

Svaret på, hvordan dette skal påvirke dit forhold med alkohol er selvfølgelig ikke et endegyldigt ja/nej svar, da det i sidste ende er op til dig selv. Fra mit standpunkt, og jeg vil gætte på det også er sådan for dem, der holder af dig, så kan man selvfølgelig blive bekymret for, hvilke konsekvenser det kan have for dig, hvis du selv kommer i problemer eller kommer til at skabe problemer i dine forhold med andre. Hvis du føler, at den situation du står i nu i høj grad er et produkt af den alkohol, du indtog den aften, så kan du eventuelt se hele hændelsen, som noget du kan blive klogere af, så du kan tage dig bedre af dig selv næste gang. Når det kommer til alkohol, så har jeg også selv måtte lære, at det er en god ide at gøre det med omtanke for sit helbred og sin velvære. 

Jeg håber virkelig, at du får det løst med din veninde, og det bedste råd jeg kan give er at have tålmodighed og blive ved med at udtrykke din forståelse og empati for, at hun er blevet vred/såret samt fortælle hende, at du er ked af det, der skete. 

-Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym