Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4014 spørgsmål og givet 6598 svar de sidste 13 år
2020-11-25T14:34:33: 3

Brevkassespørgsmål

Normalt

Indsendt af pige15 år


Er det normalt for piger at onanere?
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-11-27T04:30:29 2
Michelle

 Hej med dig og tak for dit spørgsmål (-: 

Det er fuldstændig normalt for piger at onanere. Det er helt okay og en rigtig god ting at lære sig selv at kende på den måde. 

De bedste hilsner 

Michelle :-)

2020-11-28T05:10:27 1
Markus

 Hej.

Ja. Det er det korte svar.

Både drenge og piger går i puberteten, og selvom det betyder at drenge og piger kommer til at ligne hinanden mindre rent udseendemæssigt, så er den stigende seksuelle lyst ét punkt hvor stort set alle teenagere minder om hinanden. Der er tale om et biologisk behov, og ligesom du ville blive sindssyg hvis du gik længe uden mad eller vand, så er det heller ikke rart at føle man er nødt til at ignorere sine seksuelle behov.

Det er meget muligt at piger onanerer mindre end drenge. Det skal jeg ikke kunne sige. Men hvis det forholder sig sådan, så tror jeg kun det handler om at mange piger føler de ikke burde. Eller at det er en "drenge-ting". Drenge der onanerer er noget man i langt højere grad taler om, hvorimod onani blandt teenagepiger er en del mere tabubelagt. Problemet er bare at vores drifter er lige glade med hvad der tabu. De er der bare. 

Jeg kan ikke se nogen god grund til at du ikke skulle give dig selv lov til at onanere. Det er faktisk overhovedet ikke sundt at lade være; man bruger mere tid på at skubbe de seksuelle tanker væk, man kan blive irritabel og sur at være i nærheden af. Og i sidste ende kan man blive forbitret over at have et behov man ikke føler man kan gøre noget ved.

Det er ikke bare normalt, men sundt. Og der er ingen grund til at skamme sig over det. Piger har lige så meget ret til at tilfredsstille deres seksuelle behov som drenge. 

Håber det opklarede sagen. Ellers skriver du bare til os igen.

mvh Markus

2020-11-29T10:27:52 1
Marissa

Hej med dig,

Hvad der er "normalt", og hvad der ikke er kan ofte være svært at finde rundt i, især når det gælder emner, som der kan være lidt tabu over, og det er kun rigtigt godt, at du rækker ud og stiller spørgsmål. 

En undersøgelse med 26.000 deltagere fra ekstrabladet.dk viste at 77% af kvinderne onanerede op til flere gange om ugen. Jeg tror, at sådan en undersøgelse meget godt afspejler, at selvom det at onanere sjældent er noget folk snakker åbent om, så er det noget folk (både mænd og kvinder) gør i meget højere grad, end man måske går og tror. Og selv hvis du måske ikke føler, at det er noget du selv vil snakke åbent om, så er det helt normalt, endda en hverdagsting, for mange mennesker og absolut ikke noget at skamme sig over. 

At onanere kan endda have fordele udover selve nydelsen, da det har vist at kunne give lavere blodtryk, mindre oplevet stress og bedre humør. Derudover er det også en enestående og meget vigtig måde at lære sin egen krop at kende på og udforske, hvad man kan lide og ikke kan lide, både for sin egen skyld ift. onani men også til seksuelle interaktioner med fremtidige partnere. 

Efter min mening er det vigtigste dog ikke, hvad der er "normalt" eller mest udbredt. Det vigtigste er, at DU føler dig tilpas med, hvad du gør, hvornår du gør det, og hvilket tempo du gør det i. Der er nogen, der har sex i en tidlig alder og nogen, der har det i en sen alder, der er nogen, der gør det flere gange om ugen og andre, der måske gør det nogle gange om året. Og det samme gælder når det kommer til at onanere. Det er noget, der for mange er en meget personlig og privat ting, mens andre er meget mere åbne omkring det. Men det vigtigste er, at man mærker efter, hvad man er tilpas med, og så kan man så vælge at følge det så ofte eller så sjældent, som man nu har lyst til. 

Onani er generelt lidt et sjovt emne, for det er en ting, som ser ud til at være meget udbredt at gøre, men som ingen rigtig ved, hvordan de skal snakke om. Så det er meget forståeligt, hvis man er forvirret eller tøver når det kommer til at onanere, men efter min mening er det sikkert at sige at ja, det er normalt for piger at onanere, hvis de føler interessen for det. 

Jeg håber mit svar kan hjælpe :)

-Marissa


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

Min klitoris gør ondt

HejSagen er den at når min kæreste slikker mig, så gør min klitoris nogle gange ondt. Det er nå...

Den første gang

Hej UngzoneMin flirt og jeg var sammen igår og så film sammen, med tiden bliver stemningen noget m...

Virkelig liderlig, og konstant lyst til samleje med veninde!

Jeg er en dreng på 14 år som er meget liderlig og har konstant tanker om samleje. Jeg har ikke mis...

Positiv klamydiatest - men jeg er i et parforhold?

Kære Brevkasse,Jeg har været i fast parforhold med min kæreste i snart 1 år nu. Min kæreste er ...

Er jeg god nok?

Hej jeg er en dreng på 15 og er i tvivl om min pik størrelse jeg føler ikke den er lille når jeg...

Tænder på ældre mænd

Kære brevkasse, tak fordi jeg kan skrive til jer!Jeg er 19 år gammel og har stor set altid været ...

skal jeg blive testet for klamydia?

HejJeg har lige fået at vide af min veninde, at hun er blevet smittet med klamydia af sin eks-kære...

Køb af sexlegetøj

Hej Ungzone.dkJeg har et spørgsmål omkring køb af sexlegetøj. Jeg kunne godt tænke mig at købe...

Sex med fremmede

Hej, jeg er en pige på 16 år. Den 3 juli 2021, havde jeg sex med en mand hjemme hos ham da jeg var...

"Jeg vil lige i starten pointere at jeg elsker den måde i støtter og kommer med tip til unge med problemer."

- Anonym