Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3637 spørgsmål og givet 6226 svar de sidste 12 år
2020-11-26T11:04:37: 2

Brevkassespørgsmål

Start på p-piller

Indsendt af pige20 år


Hej. 

Jeg var til lægen for nogle uger siden fordi jeg gerne ville starte på p-piller, og hun gav mig en recept og sagde at jeg bare skulle starte efter næste menstruation. Jeg fik så menstruation natten til fredag nu her for en uges tid siden, og regnede så med at jeg bare skulle starte på dem når min menstruation gik væk, altså om onsdagen - hvorefter jeg så læste på indlægssedlen at man skulle tage dem den 1. dag i menstruationscyklussen for at opnå beskyttelse med det samme, hvorefter der så stod at hvis man tog dem 2.-5. dagen skulle man bruge andet beskyttelse under sex i 7 dage før det beskyttede optimalt. Det var selvfølgelig lidt dumt at jeg først tjekkede det der, men jeg troede bare det lægen havde sagt var sådan præcis det jeg skulle gøre. Jeg startede jo så på 6. dagen, men der står intet i indlægssedlen om hvordan og hvorledes når man starter efter 5. dagen, og internettet siger meget forskellige ting - nogle steder står at ligemeget hvornår du starter skal du bare bruge andet beskyttelse i en uge, og andre steder står at du skal vente en måned. 


Så mit spørgsmål er lidt, hvornår tænker i at det er ok for min kæreste og jeg at have sex uden kondom? Vi er lidt trætte af det nemlig, men vi vil selvfølgelig heller ikke gøre noget uansvarligt. Kunne man evt. bruge kondom den næste uge, og så resten af måneden indtil næste cyklus sørger vi bare for, at han ikke kommer oppe i mig? Eller er det for usikkert? Eller behøver vi slet ikke bekymre os efter den første uge? De p-piller jeg tager er femicept. 

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-11-27T04:48:00 1
Michelle

Hej med dig og tak for dit spørgsmål. 

For at være ærlig så ved jeg det ikke, jeg tænker at du bør ringe til din læge og forhører dig, han/hun er den der kan give det mest 'kvalificerede' svar og så er det hurtigt overstået (-: 

Hvis ikke du vil ringe til din læge så vil mit bedste bud være at bruge kondom indtil efter næste menstruation, men igen, jeg ved det ikke med sikkerhed. 

 

De bedste hilsner 

Michelle :-)

2020-11-28T07:01:51 1
Julie

 Hejsa!

Det kan godt være lidt kompliceret at starte på p-piller og det er enormt ærgerligt, at du har misforstået din læge og lige fik læst indlægssedlen til p-pillerne lidt for sent. 

Nu har jeg ingen faglig viden om p-piller og deres beskyttelse, men personligt tror jeg, at jeg ville bruge kondom eller anden form for prævention indtil den næste menstruation, altså næste cyklus, for at være på den sikre side i forhold til beskyttelse mod uønsket graviditet - og selvom man har glædet sig til at være fri for at bruge kondom under samleje. Jeg tror, at der kan være forskel på, hvordan man bør agere fra mærke til mærke, så mit bedste råd til dig vil være at ringe til din læge. Hun er fagperson og kan guide dig til, hvordan du kommer "ordentligt" i gang med p-pillerne og muligvis give dig information, der er lettere at forstå og forholde sig til end den, der står i indlægssedlen i pakken. 

Vh Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym