Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3704 spørgsmål og givet 6305 svar de sidste 13 år
2020-12-01T15:56:14: 1

Brevkassespørgsmål

Ingen sexlyst burde jeg stoppe på p-piller?

Indsendt af pige16 år


Hej jeg er en pige på 16 år. Jeg har tidligere skrevet et spørgsmål herinde til brevkassen. Det handlede om at jeg aldrig før har været liderlig, eller har haft lyster til andre. Jeg har før crushet på drenge, men aldrig seksuelt. Jeg har tjekket inde på en sexologs hjemmeside. Hun skriver at nedsat sexlyst hos unge, er et symptom på noget andet. Der var flere forskellige forslag til hvad der kunne være af symptomer. En af dem var prævention og p-piller. Jeg har siden 7-8 klasse taget p-piller dagligt og har gennem årene fået p-piller med flere og stærkere hormoner. Jeg tager p-piller begrund af min mens (grunden er irrelevant). Hvis jeg tænker tilbage var min interesse for drenge nærmest større før jeg begyndte på p-piller. Jeg er villig til at stoppe hvis det betyder jeg kan få lyster.  Tror i der er en chance for at det ville kunne hjælpe mig. Er meget fortvivlet og det gør mig faktisk dagligt ked af det. Mit største ønske er at få seksuelle lyster og det går mig på at jeg ikke har nogen. Hvad tænker i??
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-12-03T06:13:42 2
Julie

 Hej!

Jeg kan godt forstå din fortvivlelse og dit behov for at få nogle svar og bedre kendskab til dig selv og din krop.

Jeg tør ikke svare på, hvor stor en rolle p-pillerne spiller i forhold til din manglende sexlyst, da jeg tror, at det er meget individuelt, hvordan p-piller påvirker kroppen. Jeg har hørt om nogle, der tager på i vægt efter de er begyndt på p-piller. Andre gør ikke. Jeg har også hørt om nogle, der har mindre lyst til sex efter de er startet på p-piller, mens det ikke har nogen effekt hos andre.

Mit bedste råd vil være at kontakte din læge og fortælle om din situation inden du tager en beslutning. Jeg ved godt, at det kan være enormt grænseoverskridende, da det er en meget privat og følsom ting, men lægen har en masse viden omkring prævention, hormoner og alt det, der sker i kroppen, og du har allerede taget et stort og modigt skridt ved at skrive ind til os.
Eftersom du tager p-piller af andre grunde end blot beskyttelse mod uønsket graviditet, er der nok også nogle overvejelser, du skal gøre i forhold til det, som din læge også kan hjælpe med. 

Ellers kan du prøve at tjekke sexlinjen.dk, som beskæftiger sig med flere af de ting, du beskriver, og som måske kan give et andet perspektiv på tingene.

Jeg håber, at mit svar er til hjælp - ellers skal du endelig ikke tøve med at skrive herind igen!

Vh Julie :-)

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg skriver til jer, fordi jeg endnu engang sidder i et problem/dilemma. Jeg har før skrevet til jer og fået fantastiske og, ikke mindst, brugbare råd. "

- Anonym