Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2020-12-17T11:44:13: 1

Brevkassespørgsmål

Mit underliv

Indsendt af pige15 år


Hej. Det handler om at det svier/brænder når jeg har sex, og svier når jeg tisser. Det skal lige siges at jeg kun har haft sex med en person et par gange, men det er langtid siden. Så er bange for at have sex igen. 
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2020-12-19T05:23:56 2
Mathilde

Hej!


Jeg forstår godt du frygter at have sex igen, når det er så ubehageligt for dig. Det er rigtig godt at du spørger om hjælp, for du skal ikke gå og have det sådan - der er en løsning, det er jeg sikker på!

 

Jeg tror ikke de symptomer du beskriver, er unormale. Jeg tror mange har haft en oplevelse eller periode, hvor de har prøvet at føle sådan. Der er sikkert mange grunde til at man kan opleve svie, men det er helt sikkert noget du kan få behandlet, sådan så det går væk igen.

Mit råd vil være at bestille en lægetid, for at få fundet ud af hvad det er der giver den sviende følelse. Det er vigtigt at få fundet ud af hvad det er, for at være sikker på at det ikke er noget som er problematisk på længere sigt, som fx blærebetændelse eller kønssygdomme. Det er vigtigt at få udelukket disse, tænker jeg. Det vil lægen helt sikkert kunne hjælpe dig med.

 

Jeg ved godt det kan være grænseoverskridende at tale om sådan noget med en fremmed, men prøv at se det sådan her: de har hørt det 100 gange før, og det er hverdag for dem! Du kan roligt fortælle dem om det og stole på at de tager det alvorligt, og ved hvad det er og hvad der skal gøres ved det.

 

Jeg håber du finder ud af det, og kunne bruge mit råd! Ellers må du endelig skrive herind igen.

Mvh Mathilde

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Vil lige slutte med at sige tusinde tak for en fed brevkasse, jeg synes det er så cool at i hjælper så mange unge med deres problemer.."

- Anonym