Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2021-01-28T13:58:27: 2

Brevkassespørgsmål

Sikre perioder?

Indsendt af dreng23 år


Jeg er en mand på 23 år, og jeg hader kondomer!!! Min kæreste har insisteret på at bruge dem indtil videre, men nu er begge to blevet tjekket og ingen af os har
kønssygdomme. Vi vil ikke have børn endnu, så jeg tænker, at vi bare bruger den
metode, der hedder ”sikre perioder”. Hvordan fungerer sikre perioder? Hvornår
kan vi have sex uden at få børn? Min kæreste er ikke så glad for metoden –
findes der et alternativ?


Venlig hilsen P

dreng
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2021-01-30T02:47:12 1
Rebecca

 Hej. 

Der er mange andre alternativer end at bruge kondomer, for at have sikker sex. Som kvinde kan man for eksempel tage p-piller, mini piller, få en spiral osv. Alt slags prævention er aldrig 100 % sikker, så det skal der selvfølgelig også tages højde for, men synes i skal prøve at undersøge de forskellige præventioner der er og måske kan i finde en løsning hvor i ikke behøver at bruge kondom. Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål og hvis ikke, er du velkommen til at skrive herinde igen. 

Vh. Rebecca 

2021-01-31T09:21:46 1
Mathilde

Hej!

Først og fremmest tror jeg heller ikke rigtig på metoden med de ”sikre perioder”. Især fordi man så kan gå og være usikker og bekymre sig bagefter: var vi nu helt sikre på at perioden var sikker, osv. Det tror jeg i hvert fald at jeg ville gøre. Derudover mener jeg at kvinders cyklus kan være uregelmæssig, hvilket igen gør ”sikre perioder” lidt for usikkert til at jeg selv ville kunne have tillid til den metode. Måske er det også derfor hun ikke er så glad for metoden.

Heldigvis findes der et alternativ - mange faktisk, vil jeg mene. Der er mange præventionsmidler og former man kan bruge, som jeg vil tro kan hjælpe jer til måske at slippe for at bruge kondomerne, uden at i skal gå og være bekymrede. Det kunne for eksempel være p-piller, en p-stav eller en spiral. Det kan i jo undersøge, samt tage en snak med jeres læge om, for at finde ud af hvad der evt. kunne passe bedst for jer.

Dog vil jeg lige tilføje at hvis din kæreste insisterer på at hun kun og helst vil have at i bruger kondom, så synes jeg egentlig at det som udgangspunkt skal respekteres. Prævention er jo, på nær kondomet, noget hun skal indtage/lægge krop til, og det kan der sikkert være mange grunde til ikke at ville, så som eventuelle hormonelle bivirkninger, som kondomet jo i hvert fald ikke har. Dermed ikke sagt at jeg ikke forstår dilemmaet for dig - og derfor håber jeg at en anden type prævention kan blive det der løser problemet :-)

Jeg håber mine råd kunne hjælpe, og ellers må du endelig skrive herind igen!
Smil fra Mathilde

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym