Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3940 spørgsmål og givet 6528 svar de sidste 13 år
2021-04-11T18:56:33: 1

Brevkassespørgsmål

Sex og krop

Indsendt af pige13 år


Hej

Jeg er en pige på 13 år.

Jeg har brugt denne her metode nogen gange hvor jeg har skrevet ind og fået svar og jeg har været meget taknemmelig alle de gange.

Men lad mig komme til sagen.

Jeg har denne her ven og han er ret sød men ikke den der kæreste måde sød men jeg kunne godt finde på at lave noget med ham som fx at rør og alt det.

Og her for noget tid siden der havde jeg lige slået op med min kæreste og samme dag tager jeg hjem til ham fordi jeg var ked af det og han trøstede mig.

Men så begyndte vi og rør lidt ved hinanden og han spurgerte om han godt måtte altså give mig finger og det gav jeg ham så lov til. Men jeg var vildt bange for om han ville sige noget til at jeg havde kropsbehåring der nede. Mine forældre vil ikke give mig lov til at barbere mig men jeg synes ikke at det er særligt lækkert at have kropsbehåring jeg synes faktisk at det dr lidt ulækkert. Jeg har prøvet at forklare min mor det men hun synes ikke at det er noget jeg behøves at gør fordi hun ikke tror at jeg er begyndt at få kropsbehåring alle de steder hvor en pige kan få kropsbehåring og altså det har jeg jeg har en helt busk men jeg kan jo ikke bare tage mine bukser af og vise det det ville jo også være mærkeligt jeg synes allerede i forvejen at det er underligt at spørger om min mor kan købe nogen bind eller tamponer til mig.

Men jeg vil så gerne barbere mig da min kropsbehåring giver mig dårligere selvværd og selvtillid fordi jeg synes det ser klamt ud.

Men ja videre.

Da ham her min ven gav mig fingere der var det vildt dejligt og han var ligeglad med mine hår men han spurgerte om jeg ville have sex og der sagde jeg ikke ville fordi så skal man jo tage sine bukser af og jeg vil ikke have at han ser mine hår og min krop uden tøj på da jeg synes min krop er ret ulækker og kan ikke så godt lide den. 

Men jeg ved bare ikke om det er forkert at få fingere når man kun er 13 år og min ven han er 14. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gør nu.

Han spørger mig hele tiden om jeg kan være sammen hvorefter at jeg finder på mange undskyldninger for at jeg ikke kan være sammen med ham. Fordi altså jeg vil jo gerne have at det sker igen men jeg ved bare ikke om det er forkert i min alder.

Plz hjælp

Tak for jeres tid


pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2021-04-14T09:43:19 2
Marissa

Hej!

Jeg kan godt forstå, at det er svært at finde ud af, hvad der er normalt og hvad der ikke er normalt at gøre for den alder man har, især når det kommer til seksuelle aspekter. Det er kun rigtig godt, at du så rækker ud og fortæller om den tvivl du har. 

Det er aldrig nemt at sige, hvad der er rigtig eller forkert at gøre, for det er op til hver enkelte person at afgøre. En god måde at gøre det på er at lytte til sin mavefornemmelse. Ved at lære dig selv at lyttet rigtig godt efter, hvad du virkelig føler du er tilpas med eller ikke er tilpas med, så lærer du at tage rigtig godt hensyn til dine egne behov og dine grænser. For dit sexliv er helt dit eget, men det er bare så vigtigt at gøre det, når man føler sig helt tilpas med det, og med hvem man føler sig helt tilpas med. Derfor skal du absolut ikke holde dig tilbage fra at sige fra eller stoppe med noget, du har gang i, hverken med den dreng, du er involveret med nu eller i fremtiden.

Som du selv nævner så er 13 år måske en tidlig alder at udforske sit sexliv, så derfor er det især vigtigt, at du aldrig gør noget du ikke er 100% tilpas med. Hvis du føler, at der er noget, der stopper dig fra at forstætte med ham drengen eller gøre andre ting med ham, så gør det ikke spor at lytte til den mavefornemmelse. Hvis den dreng virkelig respekterer dig og dine behov, så vil han acceptere, hvad end du fortæller, du har brug for. Du er jo nemlig kun 13 år, og har masser af tid i fremtiden til at udforske den slags, så hvis du kan mærke en tøven nu, fordi du selv godt ved, at du er rimelig ung, så er der intet problem i at vente eller bare tage den meget med ro.

Den dag du så vælger, at du er klar til at have sex med nogen, uanset om der går lidt tid eller mange år, så er det absolut vigtigste, at du bruger beskyttelse. Noget som fx p-piller kan beskytte mod, at du bliver gravid, men det er KUN et kondom, der kan beskytte dig mod at få en kønssygdom. Så uanset hvordan dit sexliv udvikler sig i de kommende år, så er det bare vigtigt, at du passer på dig selv og bruger beskyttelse. 

Som en sidste ting, så vil jeg lige komme ind på det med kønsbehåringen, for det er virkelig en ting som mange, især unge piger, går og kæmper med. Først vil jeg sige: der er INTET galt med din kropsbehåring, især ikke din intimbehåring. Din intimbehåring er ikke mere forkert end en drengs, den er ikke mindre hygiejnisk end en drengs, og den er på ingen måde noget, du skal skamme dig over. Det er det mest naturlige at have, og hvem end der prøver at overbevise dig om at fjerne det uden, at du 100% selv vil, er dig ikke værdig (hverken som ven eller kæreste). Hvem end der virkelig drømmer om en dag at barbere sin intimbehåring, så vil jeg altid råde dem til virkelig at genoverveje det, da det ikke er uden konsekvenser. Det kan give udslet, kløe, indgroede hår og slem irritation. Som det mindste så vil jeg nok råde dig til at vente, til du er lidt ældre, og så måske indtil da prøve at minde dig selv om igen og igen, at der absolut ikke er noget forkert ved ikke at barbere sig dernede. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget, og at du absolut bare fortsætter med at skrive ind, hvis du har nogle bekymringer eller tanker du vil dele :) 

Med venlig hilsen,
Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym