Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3938 spørgsmål og givet 6524 svar de sidste 13 år
2021-09-14T23:42:51: 1

Brevkassespørgsmål

skal jeg blive testet for klamydia?

Indsendt af pige17 år


Hej

Jeg har lige fået at vide af min veninde, at hun er blevet smittet med klamydia af sin eks-kæreste. Det er måske lige omkring lidt over et halvt år siden, de fandt sammen og er gået fra hinanden for nylig. Han er blevet smittet af en tidligere kæreste = de har altså begge gået med det en del tid. 

Jeg har drukket af samme flaske som min veninde rigtig mange gange, og er bange for, om det kan smitte på den måde? Hun siger, at hun har givet oralsex (også uden beskyttelse) på sin eks, da de var sammen. Burde jeg blive testet? Eller er det ikke noget, jeg behøver? 


Mvh en 17-årig pige :)

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2021-09-17T06:29:15 1
Sofie

Kære 17-årig pige,

Jeg ved desværre ikke så meget om det, men jeg fandt denne side hos Sexlinien. Her svarer de bl.a. på, hvad klamydia er, og hvordan det smitter. Du kan evt. selv tage et kig her: https://www.sexlinien.dk/emnesider-sexsygdomme/klamydia

På siden står der, at klamydia smitter ved kontakt mellem slimhinder, og man har bl.a. slimhinder i endetarm, skede, penis og mund. Dog kan klamydia ikke smitte fra munden, men kun fra de andre tre nævnte steder.

Med udgangspunkt i ovenstående tænker jeg derfor ikke, du har nogen grund til bekymring. Hvis du vil være på den helt sikre side, synes jeg, du skal tage fat i din læge. De fleste læger har en funktion, hvor man kan skrive en besked til dem via deres hjemmeside, så man derfor ikke behøver at booke en tid og møde op hos dem.

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe dig.

De bedste hilsner, 
Sofie 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej UngZone, og tak for jeres pålidelige brevkasse, som jeg har haft meget gavn af, da jeg har skrevet ind til jer før."

- Anonym