Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4125 spørgsmål og givet 6739 svar de sidste 14 år
2021-11-19T22:19:23: 1

Brevkassespørgsmål

Virkelig liderlig, og konstant lyst til samleje med veninde!

Indsendt af dreng14 år


Jeg er en dreng på 14 år som er meget liderlig og har konstant tanker om samleje. Jeg har ikke mistet min mødom, men jeg føler at jeg er moden og klar til det. Der er den her veninde som jeg snakker meget med, og vi joker lidt om at vi burde have sex, men det jeg siger, mener jeg. Jeg ved bare ikke helt med hende.
dreng
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2021-11-28T03:01:41 1
Marissa

Hej med dig,

Selvom du måske virkelig føler, at du er klar til at have sex, så er der ingen grund til at skynde dig at gøre det. For selvom man føler sig moden nok, fordi man har så mange lyster eller tanker omkring sex, så er det for det meste oftest fordi man er drevet af ens hormoner, som især begynder at gå amok i de tidlige teenage år. Og fordi du netop er 14 år og dermed først nu er begyndt at opleve effekten af alle disse hormoner, så vil jeg råde dig til at prøve på at tage det stille og roligt. For uanset hvad din krop tænker den er klar til, så er sex bare ofte en stor ting, fordi man er så intim med en anden person, på en måde man ikke er vant til, og derfor er det meget vigtigt at man ikke gør noget før man rent faktisk også har lært sin egen krop nogenlunde fornuftigt at kende.

Desuden er det også meget vigtigt, at du er klar til de praktiske aspekter af at have sex. For det er jo netop af afgørende betydning, at du husker at bruge beskyttelse (altså kondom) for at du ikke risikerer at få en kønssygdom eller risikerer at gøre din partner gravid. 

Hvis du dog virkelig føler dig klar til alle disse ting, så vil jeg råde dig til at snakke med din veninde om de her ting på forhånd, så I ikke ender med bare at kaste jer ud i noget, som faktisk kan være mere indviklet og omfattende end man tror. For det er bare så vigtigt at sørge for, at både du og den person du har sex med er behagelig tilpas med, hvad I gør, og at I gør det sikkert ved at bruge kondom.

Udover at have sex, så er der dog også masser af måder, hvorpå man selv kan  tilfredse den slags lyster, man eventuelt har. Det kunne muligvis også være en god ting for dig at udforske, så du også bedre kan finde ud af, hvilke seksuelle ting du kan lide eller ikke kan lide. 

Jeg håber mit svar kan bruges, og at du husker, at du ikke behøver at skynde dig, selvom det måske kan føles sådan, og at det absolut kun er godt at snakke med den person (eventuelt din veninde) om tingene, før I begiver jer ud i det. På den måde kan du nemlig også nemmest finde ud af, hvad hendes seriøse tanker og følelser er :)

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym