Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4125 spørgsmål og givet 6739 svar de sidste 14 år
2022-03-28T17:12:05: 2

Brevkassespørgsmål

hvad er orgasme?

Indsendt af pige14 år


Hej ungzone. Jeg er en 14 årig pige der aldrig har haft sex før. Jeg er meget i tvivl om hvordan man ved om man har fået en orgasme. Kommer der noget ud? eller hvordan ved man det.
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2022-03-31T11:00:06 2
Nicole

Kære du.

En orgasme er det man også kan kalde "det seksuelle klimaks". Det fysiske der sker er, at musklerne i underlivet trækker sig hurtigt sammen efter længere tids berøring/stimulering af nogle specifikke steder på kroppen, såsom klitoris, penis, brystvorterne osv. og det er meget forskelligt hvordan det føles fra person til person, hvordan man kan få det og hvor lang tid det varer. :-)

Inde på sexlinien.dk kan man finde et mere uddybende svar på hvad en orgasme er for både mænd og kvinder. sexogsamfund.dk har også en brevkasse og en chat for 13-15 årige, hvor man kan stille de spørgsmål man kan have til kroppen, sex og følelser. Jeg har lagt links ind herunder.

https://privatsnak.dk/13-15
https://www.sexlinien.dk/emneside-kroppen/orgasme

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen :-)

- Nicole

2022-04-01T03:13:03 1
Signe

Kære dig.

Jeg kan godt forstå, at du er nysgerrig på og i tvivl om, hvad en orgasme er, og om du har oplevet en. En orgasme kan føles meget forskelligt og kan opnås på forskellige måder - fx ved samleje eller ved onani. Det er svært at forklare, hvordan det føles, men noget, der ofte gør sig gældende, er, at det selvfølgelig er en rar følelse, som man ikke er i tvivl om, hvornår man har oplevet det :)

Hvis en dreng med en penis får en orgasme, kommer der ofte sæd ud. Dette gør sig dog ikke gældende ved piger, men det kan godt lade sig gøre - så er det dog en anden form for væske og ikke sæd.

Viunge har lavet en artikel med 10 forskellige facts om orgasmer, der hedder '10 Facts om orgasme'. Den har jeg linket til her: https://www.viunge.dk/krop-sind/sex/10-facts-om-orgasme :)

Jeg håber, at du kunne bruge svaret til noget. Hvis ikke er du altid velkommen til at skrive herind igen.

Kærlige hilsner
Signe

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym