Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-04-03T16:43:59: 2

Brevkassespørgsmål

kæreste spørgsmål

Indsendt af pige13 år


hej jeg er en pige på 13 år er det lovlidt at blive kærester med en 16 årige dreng.

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2022-04-06T04:41:44 1
Sofie

Kære du.

ja det er lovligt da drengen er under 18 år :) Hvis i kan lide hinanden skal i bare være sammen!

- Sofie

2022-04-07T10:56:55 2
Nicole

 Kære du, tak for at skrive herind. :-)

Det er, så vidt jeg ved, ikke ulovligt at være kærester, men man må som 16-årig ikke have et seksuelt forhold til en, som er under den seksuelle lavalder - altså 15 år. Det kan man blive straffet for. Loven er til for at beskytte børn imod at blive seksuelt udnyttet af ældre personer, da der altså er stor forskel på at være et barn under 15 år og at være ung eller voksen. Både fysisk og mentalt. 

Når det så er sagt, så afhænger det også af, om man er jævnaldrende og begge har givet samtykke, da det så er lovligt og det er derfor lidt en "gråzone", da det afhænger af den specifikke situation. Men som udgangspunkt, så er det ulovligt at have et seksuelt forhold med en person, som er under den seksuelle lavalder, hvis man selv er ældre. 

Jeg vil dog sige, at en 13-årig og en 16-årig jo godt kan være kærester uden at have et seksuelt forhold og det er der jo som sådan ikke noget galt i. Men mit råd er derfor, at man skal respektere og anerkende hinandens grænser uanset hvad, samt erkende, at der altså er forskel på at være 13 -og 16 år i forhold til den mentale udvikling. Også selvom man føler, at man er jævnaldrende og at det ikke er ulovligt at være kærester. 

Det var måske et lidt "kringlet" svar på dit spørgsmål, men jeg håber, at du kan bruge det og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. :-)

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"Hej! Først vil jeg gerne sige at i er fantastiske og jeg læser herinde dagligt!"

- Anonym