Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-05-02T09:06:26: 2

Brevkassespørgsmål

Eftervirkninger af sex?

Indsendt af pige20 år


Hej med jer

Jeg var i byen i lørdags, hvor byturen endte med, at jeg tog med en fyr hjem. Vi havde sex (det var min første gang) men efterfølgende har jeg oplevet nogle lidt mærkelige “efterfølger” måske i kan hjælpe?

Jeg bløder stadig ud fra underlivet, selvom det var i lørdags vi havde sex. Er det normalt? Hvornår skal blødningen stoppe?

Derudover skal jeg tisse KONSTANT! Det er ikke altid, at jeg kan tisse, men følelsen af at skulle tisse hele tiden generer mig. Er det normalt? Eller skal jeg tjekkes for noget?

Vi snakkede lidt efter, hvor han siger at bliver tjekket hver måned, og at han ikke havde nogle sygdomme. Det skal siges, at vi havde sex uden kondom (jeg ved godt, at det nok ikke var den klogeste beslutning, men sådan er det)… 

Jeg håber i kan hjælpe?

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2022-05-02T08:58:16 1
Nicole

 Kære du.

Det er meget forskelligt hvordan man oplever første gang man har sex. Der er nogle piger der bløder og så er der nogen, der slet ikke gør. Ligesom der er nogen der synes, at det gør lidt ondt. Det er meget forskelligt, så det tror jeg ikke du skal spekulere over.:-)

Når det så er sagt, så har du jo ikke beskyttet dig, så for at være på den helt sikre side kan du tage til din læge og blive testet for kønssygdomme. For du kan aldrig være sikker på, at den du har været sammen rent faktisk er blevet testet, selvom vedkommende siger det og du kan jo så risikere at smitte andre.

Du fortæller, at du føler at du skal tisse hele tiden. Det kan desværre godt lyde lidt som en begyndende blærebetændelse. Man kan faktisk godt få blærebetændelse efter sex, især hvis man ikke går ud og tisser bagefter, da der nemmere kan komme bakterier op i urinrøret, som resulterer i betændelse i blæren. Så det er helt sikkert noget du lige skal holde øje med og, så vidt jeg ved, kan det i så fald hjælpe at drikke masser af vand for at skylle det ud. Og hvis det selvfølgelig bliver værre, så kontakt endelig din læge! :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 


- Nicole

2022-05-05T05:22:48 1
Signe

Kære du.

 

Det lyder til, at du har haft en god oplevelse med din første gang, og det er rigtigt skønt. Kroppen kan sagtens reagere anderledes, efter man har haft sex, hvilket bl.a. kan skyldes hormonproduktionen, der meget kort kan ændre sig efter sex. Når det var din første gang, tænker jeg sagtens, at det kan have medført nogle små blødninger, der bl.a. kan skyldes kontakt med livmoderhalsen og andet, hvilket er helt normalt. Jeg kender også flere, der får fremprovokeret deres menstruation, når de har sex, hvilket måske også kan være tilfældet. Jeg tænker, at hvis du fortsat er bekymret for det, at det vil være en god idé at opsøge din læge, men jeg tror, at blødningen vil gå i sig selv om ikke så længe.

Mange oplever at få blærebetændelse eller infektion efter sex – særligt uden kondom, og hvis man ikke går i bad eller tisser efter samlejet. Hvis det gør ondt, når du er på toilettet, så er det højst sandsynligt blærebetændelse, som man kan få antibiotika for hos sin læge. Ellers kan følelsen også gå i sig selv, hvis man får drukket nok væske.

Når man får en ny sexpartner, er det altid en god idé at blive tjekket, hvis nu man skulle bære rundt på noget, så man får stoppet smittekæden. Mange oplever dog ikke symptomer på disse, så det er en god idé at få det tjekket en gang imellem. Hos Checkpoint, der er i de store byer, kan man blive testet gratis i trygge omgivelser og med en rådgivningssamtale. Det er super trygt og meget anbefalelsesværdigt. Dog skal der gå nogle uger, før man kan se på testen, om man er positiv eller ej, så hvis det er for nyligt, bør du vente lidt, men det hjælper de også med at rådgive omkring, såfremt man ikke ønsker at tage ned til egen læge.

Jeg håber, at du kunne bruge svaret til noget, ellers er du altid velkommen til at skrive herind igen.

 

De kærligste hilsener
Signe

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym