Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-05-26T11:41:35: 2

Brevkassespørgsmål

15 og 14 årig

Indsendt af dreng15 år


Hej. Jeg har en kæreste på 14 mens jeg selv er 15. 

Mit spørgsmål lyder på om vi må have samleje mens hun stadig er 14? Der går noget tid før hun bliver 15, og jeg ved ikke om vi begge kan vente i så “lang” tid. Vores forhold er forholdsvis nyt, og jeg ved ikke om det udvikler sig så langt. 

Jeg har ingen krav eller behov for at have samleje så tidligt, men hvis hun vil bringe det på banen, synes jeg det er hendes valg, da hun er under 15. Dog forstår jeg det stadig er ulovligt for en under 15 at have samleje, men ender jeg med at få en straf, selvom det var hende der fik det på banen, og vi begge har lyst?

dreng
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2022-05-28T01:51:38 1
Sofie

 Kære du.

Som udgangspunkt siger loven at den seksuele lavalder er 15 år. Dvs. du er 15, men din kæreste er 14. Så i følge loven ville det være ulovligt så længe hun er under 15.

Dog vil jeg sige for mig at det vigtigste er at i føler jer klar. Og jeg kan sagtens forstå det ville være rigtig svært at vælge.

Det er op til jer hvad i gør overordnet set, og det er der ikke nogen andre der kan ændre på :)

- Sofie

2022-05-30T08:50:56 1
Nicole

 Kære du. Tak for at skrive herind. :-)

Det er faktisk, som du selv skriver, ulovligt at have samleje med en person under 15 år, hvis man selv er ældre end 15 år. Loven er til for at beskytte børn og unge under den seksuelle lavalder mod at blive udnyttet seksuelt af voksne. Det vil sige, at hvis man er meget ældre end 15 år kan man blive straffet for at have samleje med en person under 15 år. 

Som jeg kan forstå det, gælder dette dog ikke, hvis man er jævnaldrende, som du beskriver I er, så i forhold til det vil jeg mene, at du ikke kan blive straffet, såfremt I begge giver samtykke. Til det vil jeg dog sige, at det ALTID er utroligt vigtigt, at man har givet samtykke begge to og at man accepterer, hvis den anden ikke har lyst. Dette gælder uanset alder og på alle tidspunkter, hvor du vil indgå i en seksuel relation. :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 

- Nicole

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"..tusind tak for hjælpen så mange gange før!"

- Anonym