Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4179 spørgsmål og givet 6790 svar de sidste 14 år
2022-07-08T15:05:40: 1

Brevkassespørgsmål

Sex

Indsendt af pige14 år


Må man have sex nå man er 13 og 14
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2022-07-11T08:50:43 1
Signe

Kære du. 


I Danmark har man det, der hedder den seksuelle lavalder, der er fastsat til 15 år. Det betyder, at det er ulovligt for én over 15 år at have sex med én under 15 år. Den er lavet for at beskytte børn og unge mod at blive udnyttet af ældre personer, der er mere erfarne ift. sex. Det betyder dog IKKE, at man ikke må have sex, selv om man ikke er fyldt 15 år endnu. Det må man gerne, HVIS man er sammen med en person, som man har lyst til at have sex med. 


Altså må I gerne - ifølge loven - dyrke sex, men husk at mærke efter, om I begge to er klar til det :) Det er vigtigt at have en god oplevelse med sin første gang uanset om man er 13, 17, 24, osv. år første gang. 


Jeg håber, du kunne bruge svaret til noget. Du er altid velkommen til at skrive herind igen, hvis du har flere spørgsmål. 


De kærligste hilsener

Signe

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym