Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4143 spørgsmål og givet 6762 svar de sidste 14 år
2022-07-11T15:28:41: 2

Brevkassespørgsmål

Sex den kan ikke komme op

Indsendt af pige16 år


Hej mig og min kæreste har nu forsøgt at have sex 2 gange men alle gangene har vi måtte op give da den ikke har kunne komme op 

Er det normalt 

Den ene gang hade han ikke condom på 

Jeg tager p-piller men er der en chance for at jeg er gravid og hvor stor er den  da det ikke var mere en 10 sekunder den komme ikke helt op og den bliv fjernet igen inden der kom sedLøsning

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2022-07-20T08:56:44 1
Nicole

Kære du. 

Tak for at skrive herind. Jeg vil starte med at sige, at det godt kunne lyde som om, at du ikke er våd nok når I prøver at have sex. Det sker for rigtig mange, så det er bestemt ikke fordi der er noget galt, men I skal nok bruge lidt mere tid på forspil så du er helt klar til det. Der er også nogen, der har virkelig svært ved at blive våde nok og for nogen er glidecreme en god idé, så det er også en mulighed, hvis I har mod på det. :-)

Du skriver ikke noget om, om du har haft sex før, men jeg går ud fra, at dette er din seksuelle debut og derfor er det altså helt normalt, at det er svært for ham at komme op og at det kan for nogen kan gøre ondt og bløde. Alt sammen helt normalt. I skal bare finde ud af hvad der er rarest for dig, så du bliver tændt nok og våd nok til at det kan blive en god oplevelse. 

Som svar på risikoen for at blive gravid, så vil jeg sige, at p-piller er en meget sikker form for prævention med en beskyttelse på ca. 99%, hvis man husker at følge vejledningen. Man kan godt, i meget sjældne tilfælde, blive gravid selvom han ikke har fået udløsning, men det skulle være ret uheldigt og det burde ikke kunne ske, nu når du tager p-piller. Jeg vil dog sige, at du selvfølgelig skal være opmærksom, hvis du har glemt at tage dine piller eller andet som kan have gjort, at du ikke er helt beskyttet, for der er jo altid en lille risiko for at blive gravid.

Til slut vil jeg sige, at man jo også skal huske, at p-piller ikke beskytter mod sexsygdomme som kondomer gør, så hvis I ikke er blevet testet, så er det en rigtig god idé at få gjort det sammen, så I er helt sikre på, at ingen af jer kan smitte med noget. Så skal I heller ikke gå og bekymre jer om det. :-)

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål og ellers er du velkommen til at skrive herind igen. 


- Nicole

2022-07-24T11:09:36 1
Marissa

Hej,

Når man først begynder at have sex med en person, så er det godt, hvis man kan minde sig selv om, at der oftest går noget tid, før det kommer til at løbe på skinner. I starten af et nyt sexliv med en person, så skal man nemlig først lære hinanden at kende på denne nye intime måde, og for de fleste mennesker kræver det noget tid og tålmodighed. 

Derfor er det kun godt, hvis I kan snakke lidt om, hvad I hver kan lide eller ikke lide, hvad I gerne vil prøve af, og hvad I forventer / har brug for fra hinanden. Jo mere man kommunikerer, desto bedre kan man finde frem til et sexliv, der fungerer for alle parter. Giv jer god tid, hav tålmodighed, snak med hinanden og prøv at udforske lidt, så I kan lære, hvad I egentlig bedst kan lide, når I har sex. 

Ift. graviditets risiko, så er den meget lav, hvis du tager dine p-piller, som der står, at du skal, eller som din læge har fortalt dig. Beskyttelse er altid vigtigt, fordi man godt kan blive gravid, selvom samlejet kun er i få sekunder, og selvom der endnu ikke var sædudløsning. Der kan nemlig sagtens være sædceller i den væske, din kæreste udskiller før sædudløsning. Hvis du tager p-pillerne, som du skal, så er dette den bedste beskyttelse mod graviditet. 

Husk dog, at p-pillerne IKKE beskytter mod sexsygdomme. Det er kun kondomet, der kan det. Derfor er det altid godt, at alle deltagere er blevet testet, inden man har sex uden kondom, fordi man sagtens kan have en sexsygdom fra sex med tidligere partnere, som man ikke er klar over man har. 

Hvis du stadig er i tvivl eller har andre spørgsmål, så kan du altid selv prøve at læse lidt om det på internettet eller endda spørge din læge. Derudover er du selvfølgelig også mere end velkommen til at skrive herind igen :)

Med venlig hilsen,

MarissaVær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym