Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4561 spørgsmål og givet 7126 svar de sidste 16 år
2022-09-02T22:26:43: 1

Brevkassespørgsmål

Jomfru

Indsendt af pige13 år


Hej ungzone. Drengene fra min klasse snakker hele tiden om hvem der har haft sex og fået suttet pik. Jeg snakkede også med en af mine veninder som sagde hun ville have sex med hendes kæreste. Jeg føler slet ikke jeg er klar til sådan noget, og føler at det er lidt mærkeligt at der er ingen af dem der ligger følelser i sex! Jeg har ikke engang snavet nogen før. Hvad gør jeg?
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2022-09-14T06:15:49 1
Marissa

Hej med dig,

Det er helt normalt, at folk har det meget forskelligt i forhold til sex. Og uanset om du er 13 eller 30 år, så skal du aldrig lade nogen prøve at presse dig til at have sex (eller noget som helst andet seksuelt eller romantisk relateret), før du er klar til det. 

Når drengene i din klasse, eller din veninde for den sags skyld, snakker på den måde om at have sex, så lyder det mest af alt, som om de bare har travlt med at virke seje og voksne ved at opføre sig og tale om det på den måde. De kommer desværre i stedet bare til at virke lidt umodne. 

For det første er det slet ikke sikkert, at det de fortæller er sandt. For det andet, selv hvis det er sandt, så udsætter de i stedet sig selv for problemer i forhold til meningsløs sex og kønssygdomme, hvis de behandler deres sexliv på en tankeløs måde. Det, at de i en alder af kun ca. 13 år har så travlt med sex (og at prale med det) er egentlig kun ærgerligt. De er slet ikke modne nok til at kende dem selv og dermed få det fulde ud af at have sex med andre. 

Som du selv siger, så virker de slet ikke til at lægge nogle som helst følelser i det at have sex. Når man er ældre og allerede har haft et mere omfattende sexliv, så kan det sagtens være meget forskelligt, om folk har det fint med at have engangs-sex med folk, de ikke kender så godt, eller om de foretrækker kun at have sex med nogen de føler sig meget tæt og trygge med (eller slet ikke have sex overhovedet!). Men når man først er begyndt at lære sig selv at kende i forhold til sex, så kan det virkelig give nogle dårlige oplevelser, hvis man bare gør det med hvem som helst uden at tænke mere over det. Seksuelt eller romantisk relaterede ting er ofte meget personlige og intime, især i så ung en alder når man prøver tingene for første gang. Og det kan virkelig påvirke folk negativt følelsemæssigt, hvis ikke de tænker sig lidt om, inden de kaster sig ud i det. 

Derfor skal du på ingen måde føle dig dårligt tilpas over, at du ikke har haft nogen som helst form for seksuel erfaring med nogen. Og du skal især ikke føle dig dårlig tilpas over, at du ikke føler dig klar til det. Det er nemlig en meget moden ting at indse om sig selv. 

Du er kun 13 år gammel, og derfor er der faktisk langt større sandsynlighed for, at dine første seksuelle oplevelser kan blive langt bedre end dem, der hurtigt har sex, fordi du venter, til du er bliver ældre og måske møder en, du faktisk er rigtig glad for og tryg ved. 

De andre aner slet ikke, hvor meget de går glip af. Jo bedre man kender sig selv (hvilket ofte sker med alderen), og jo mere god kemi og tryghed man har med den, man har sex med, desto bedre er oplevelsen. Glem aldrig det :)

Håber mit svar kan hjælpe dig! 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"Det er første gang jeg benytter denne hjemmeside, men har hørt en masse godt om den!"

- Anonym