Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4364 spørgsmål og givet 6947 svar de sidste 15 år
2022-11-23T11:24:53: 1

Brevkassespørgsmål

Er det normalt

Indsendt af dreng12 år


Er det normalt at man ikke får sæd nu eller er det senere.
dreng
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2022-12-25T01:52:00 1
Marissa

Hejsa,

Mange gange kan det være svært at vide, hvad der er "normalt", især fordi alles kroppe er forskellige. Men i gennemsnittet plejer de fleste drenge at gå i puberteten i alderen 11-15 år, og så er det i denne periode, de begynder at producere sæd. Så ud fra denne slags gennemsnitsalder, så behøver du ikke at bekymre dig. 

Hvis der går nogle år mere, og der stadig ikke rigtig sker noget, og du fortsat er bekymret, så kan du dog altid gå til din læge og snakke med dem, hvis du har brug for det. 

Men ligesom nogle piger f.eks. får deres menstruation meget tidligt og andre får det meget sent, så er der også forskel på, hvornår man som dreng går i puberteten og oplever alle de ting, der typisk følger med den udvikling. Så du skal endelig ikke lade dig påvirke af, hvis flere omkring dig begynder at opleve kropslige udviklinger, som du endnu ikke er nået til. For så betyder det højst sandsynligt bare, at du ligger i den højere ende af alders-skalaen, altså op mod de 14/15 år :) 

Med venlig hilsen,

Marissa

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym