Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4269 spørgsmål og givet 6868 svar de sidste 14 år
2023-01-04T12:22:52: 1

Brevkassespørgsmål

14 årige som skal have sex

Indsendt af pige14 år


hej er en pige på 14 år som skal have sex med en 17 årige men han gider ikke at have kondom så spørgsmålet er skal jeg tage nogle piller? og hvor mine forældre ikke skal med og købe det 
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2023-01-18T03:33:26 1
Clara

Kære dig,

Tak for din besked.

Dejligt at høre, at du husker at tænke på beskyttelse, når du skal have sex. Har du prøvet at snakke med ham om, hvorfor han ikke har lyst til at bruge kondom? Sex med kondom kan af og til have et ry for at være dårligere end sex med anden prævention. Men for mange fungerer kondomer super fint. 

Der findes dog også andre måder at beskytte sig mod graviditet på end ved at bruge kondom. Men der skal man tale med sin læge om det. Jeg har googlet mig frem til, at lægen først har tavshedspligt vedrørende prævention, fra man er 15 år gammel. 

Nu ved jeg ikke, hvornår du bliver 15. Men et spørgsmål, jeg kommer til at tænke på, er, hvilken slags beskyttelse du godt kunne tænke dig at bruge? Det er mindst lige så vigtigt som, hvad han har lyst eller ikke lyst til. 

Det er meget forskelligt, om man foretrækker p-piller, kondomer eller noget tredje. Men noget, man bl.a. skal være opmærksom på, er, at kondomer beskytter mod kønssygdomme, og det gør p-piller f.eks. ikke. Derudover er der hormoner i p-piller, som måske kan give nogle bivirkninger, når man tager dem. Jeg skriver det ikke, for at skræmme dig fra at tage pillerne, man blot så du ved det på forhånd. Det kan sagtens være, at p-piller er den rigtige løsning for dig. :-)

Kunne du forestille dig at tale med din mor om det for eksempel? Hun har helt sikkert stået i en lignende situation, da hun var ung, og derfor kan hun formentlig give dig et god råd eller evt. hjælpe dig med at kontakte lægen. 

Du er også altid velkommen til at skrive herind igen.

De bedste hilsener, Clara.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..tak for en god brevkasse. I er kommet med svar på flere af mine spørgsmål, som har været rigtig brugbare."

- Anonym