Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4269 spørgsmål og givet 6868 svar de sidste 14 år
2023-01-19T15:24:21: 1

Brevkassespørgsmål

p-piller

Indsendt af pige15 år


Hej 

Jeg er en ung pige som har brugt p-piller i cirka et halvt år nu.

jeg har får første gang, taget p-piller 2 gange i træk, uden de 7 dages pause man skal tage mellem de 2 blisterkort. I slutningen af nummer 2 blisterkort (omkring 5 dage før jeg skal have min menstruation) har jeg fået en form for brunlig/rødlig udflåd. Det er ikke i store mængder, det kommer, men jeg skal have et trusseindlæg på. 

Jeg har en kæreste, hvilket vil sige jeg er seksuelt aktiv. Vi bruger ikke kondom, da vi begge blev testet for sex sygdomme, inden vi begyndte at være seksuel aktiv. 

Jeg har ikke haft det før, og mit spørgsmål er om det kan være en infiktion, eller om jeg kan være gravid? 

jeg håber på jeg kan få lidt hjælp.

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2023-01-29T06:06:00 1
Marissa

Hejsa,

Hvor er det bare fantastisk at høre, at du og din kæreste passer godt på jer selv ved at blive testet for kønssygdomme, før I har ubeskyttet sex! Det bør du virkelig være stolt af dig selv over, for den slags er der ellers mange, der glemmer at tage seriøst nok. 

Hvis du tager dine p-piller, som du har fået at vide du skal (af læge eller som der står, du skal tage dem), så er der meget minimal risiko for, at du er blevet gravid. 

Dog er det ikke til at sige med sikkerhed om det er en infektion, eller et symptom på noget helt andet. Selvfølgelig kan kroppen "larme" lidt nogle gange og opføre sig lidt underligt, især når det involverer menstruationscyklussen, MEN når der foregår noget uventet med kroppen, især når det er noget, der forundrer dig nok til, at du gerne vil række ud og have noget råd til det, så er det oftest bedst at gå til lægen med det. 

Du kan selvfølgelig også prøve at søge lidt på nettet om det selv, da man mange gange kan finde andre som har prøvet noget af det samme.

Men råd er dog i sidste ende, at med det samme der er noget ved din krop eller dit helbred, som bekymrer dig så søg gerne professionel råd. 

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig :) 

Med venlig hilsen,

Marissa


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym