Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2023-05-02T19:30:21: 1

Brevkassespørgsmål

Sexsygdom

Indsendt af pige22 år


Hej

Sidste weekend var jeg sammen med en fyr, og vi have sex uden kondom. Det var bare en engangs ting. I denne weekend skrev en gammel flirt, som jeg sås med i næsten 5 måneder, og han vil gerne genoptage kontakten, hvilket også er mit ønske. Mit dilemma er nu om jeg skal lade mig teste for kønssygdomme, selvom jeg ingen symptomer har, og om jeg skal fortælle min “gamle” flirt omkring det engangs knald jeg har i den periode på 4 uger vi ikke har set hinanden. 


Med venlig hilsen en pige med halv dårlig samvittighed og tvivl

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2023-05-04T10:19:25 1
Josefine

 Kære du

Tak for at skrive herind.

Jeg har ikke nogen sundhedsfaglig baggrund, men jeg vil forsøge mig at vejlede dig ud fra, hvad du skriver.

Jeg vil anbefale at lade dig teste for kønssygdomme, da du havde sex uden kondom med en, som ikke er en fast eksklusiv partner. Det er vigtigt at blive testet for kønssygdomme, hvis man har en mistanke om at kunne være smittet, da hvis man er blevet smittet, kan det have konsekvenser for én – også på længere sigt.

Jeg synes ikke, at du skal have dårlig samvittighed over, at du har været sammen med en anden, nu hvor du skal til at se den gamle flirt igen, da I ikke var sammen på det tidspunkt, hvor du havde sex med en anden. Og det er derfor okay at have været sammen med en anden. Hvis det stadig går dig på, kan du altid fortælle den gamle flirt om det, og hvordan du har det med det.

Og så vil jeg anbefale dig, at hvis du skal have sex med den gamle flirt, at I bruger kondom, indtil du har fået svar om du er blevet smittet med en kønssygdom.

Jeg håber, at du fik svar på dine spørgsmål, ellers er du meget velkommen til at skrive ind igen

Venlig hilsen

Josefine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym