Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2024-03-14T11:28:31: 1

Brevkassespørgsmål

Jeg er nok gravid

Indsendt af pige13 år


Jeg har været sammen med min kæreste for cirka 1 måned siden, hvor vi havde sex (for vi bor langt fra hinanden og ses ikke så tit) 

Jeg skulle få min mens, en uge efter vi havde sex og den er stadig ikke kommet. Jeg tør ikke tage en fortrydelses pille, fordi jeg er bange for min mor vil opdage det. 

(Min kæreste er 15 år og min mor kender ham ikke) 

Hvad skal jeg gøre?

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2024-03-20T02:08:34 1
Clara

Hej med dig,

Mange tak for din besked. 

Jeg kan selvfølgelig ikke sige noget om, om du er blevet gravid af, at du og din kæreste havde sex. Men der er et par ting, jeg tænker, er relevante i den her forbindelse: om I brugte kondom, da I havde sex, og om din menstruation er uregelmæssig eller regelmæssig.

Du skriver også, at du er bange for, at din mor skal opdage, hvis du tog en fortrydelsespille. Det er sådan, at det desværre er for sent at tage en fortrydelsespille, fordi det er 1 måned siden, I havde sex. I det tilfælde, at du er blevet gravid af, at I havde sex, vil du ikke kunne undgå, at din mor finder ud af det. Så selvom jeg rigtig godt kan forstå, at det kan være svært at skulle fortælle de her ting til hende, så vil jeg råde dig meget til, at du får det fortalt til hende nu her. 

Hvis der er en anden voksen, du er mere tryg ved at fortælle det til, er det selvfølgelig også en mulighed. Uanset, er min tanke, at det kan hjælpe dig at få sagt det højt. Både så du ikke skal gå rundt med det alene men også fordi, din mor (hvis det er hende, du fortæller det til) forhåbentligt kan hjælpe og støtte dig med at komme til lægen. Jeg ved ikke, om du ved det, og det er ikke sikkert, det er relevant, men jeg vil lige nævne, at der er begrænsninger på, hvor langt henne man kan være, hvis man vælger at afbryde sin graviditet (12 uger). 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Det er rigtig sejt, at du har skrevet herind. Jeg håber, du får det fortalt til din mor eller en anden voksen.

De bedste hilsener, Clara.

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"..for det første vil jeg takke en million gange for jeres side og hjælp. Den har hjulpet mig til at få hjælp med både selvmords tanker, stoffer og familieproblemer, og har virkelig ændret mit liv 100%"

- Anonym