Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4570 spørgsmål og givet 7139 svar de sidste 16 år
2024-05-30T09:29:57: 1

Brevkassespørgsmål

Er jeg blevet sexuelt krænket?

Indsendt af pige13 år


Jeg er en pige på 13 der er meget tvivl om jeg er blevet sexuelt krænket...

Jeg har været sammen med min kæreste (nu ex kæreste) en par gange. Vi har aldrig haft sex men vi har lavet andre ting sammen. Jeg føler selv ikke at han har respekteret mine grænser og har taget mig på min krop og laver kommentare, både gode og dårlige. Jeg har sagt nej til at røre ham men alligevel presser han mig og siger at han bag efter vil gøre noget hved mig. Jeg har vendt mig om mange gange og nogle gange var det så slemt at jeg skulle fjerne hans hånd fra mig!

Han har selv indrøm overfor mig men også andre venner at han bare ville bruge mig og så stikke af igen. (Hvilket han så har gjord). Hved godt vi ikke er så gamle men han har faktisk været mig utro, mere end 1 gang! 

Jeg føler mig så klam over at have ladt ham gøre det. At jeg ikke bare var gået. Jeg har mistet stort set alle mine venner, da han går og blære sig med det vi har lavet.

Jeg er nået til det punkt hvor jeg får det fysisk dårligt og ondt når jeg tænker på det.

Jeg har sagt det til min mor, men hun siger at jeg bar kunne have haft rejst mig og været gået. Hun tror ikke på mig... 

Min mor vil bare gerne have mig til lægen og videre til endnu en psykolog, men føler at der er ingen der forstår mig, OVERHOVEDET!


Jeg håber at du kan svare på mine spørgsmål eller nogle gode råd til hvordan jeg kommer videre herfra

MVH pige på 13 


pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2024-06-09T03:56:33 1
Kirstine

Hej 

Det lyder virkelig hårdt, at du har været igennem sådan en ubehagelig oplevelse. Det er vigtigt at huske, at det ikke er din skyld, selvom det kan føles sådan. Det er aldrig okay for nogen at overskride dine grænser eller behandle dig respektløst på nogen måde. Det er modigt af dig at dele dine følelser og oplevelser med din mor.

Det er forståeligt, at det kan være svært, når du føler, at din mor ikke forstår dig. Det lyder til at kunne være en god idé at tale med en professionel, som en psykolog, der kan hjælpe dig med at bearbejde dine følelser og støtte dig. Det kan være med til at give dig forståelse af dig selv, og de følelser du går med, og give dig nogle gode redskaber til at komme videre på en sund måde. Det kan virkelig gøre en kæmpe forskel når man åbner op og får hjælp.

Du må virkelig ikke føle dig klam. Jeg forstår godt følelsen og tendensen til at se indad når man har gået igennem en oplevelse, hvor man ikke altid kan genkende de beslutninger man har truffet og det man har "ladet ske". Det er også en ting psykologen kan hjælpe dig med at få bugt med - så du ikke får det fysisk dårligt og ondt. Det kan være svært at gå igennem alene, men når man møder forståelse kan det gøre en verden til forskel, så man også lærer af det. 

Det kan ikke være rart, at din mor ikke tror på dig. Det er jeg ked af. Jeg synes det er flot at du alligevel har sagt fra over for ham. Utroskab, dårlige kommentarer, respektløshed, alt det han har udsat dig for kan være svært at gå igennem, uanset alder. Derfor vil jeg opfordre dig til at snakke med nogen om det, hvor du kan få støtte. Det kan være svært at være i alene.

De bedste hilsner, 

Kirstine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Tak for en super dejlig brevkasse"

- Anonym