Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4591 spørgsmål og givet 7163 svar de sidste 16 år
2024-06-12T19:44:51: 2

Brevkassespørgsmål

Ikke brugt kondom

Indsendt af pige18 år


Hej, jeg har for 2 uger siden haft min første gang hvor vi ikke brugte kondom, men vi stoppede før han blev færdig fordi jeg blødte for meget. Har ikke taget nogen fortrydelsespille efterfølgende og nu er jeg lidt bange. Ved ikke om jeg overtænker men nu ville jeg bare gerne fortælle nogle det og hører om i har nogle råd endnu. Jeg skal have min mens i næste uge og håber meget på at den selvfølgelig kommer.
pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2024-06-13T08:05:04 1
Ditte

Hej jeg er glad for at du har skrevet ind til brevkassen, tillykke med at du har haft din første gang, jeg håber at du havde en god og tryg oplevelse:) Det er vigtigt, at huske at bruge kondom, så du undgår at blive gravid og at få eventuelle sexsygdomme. Jeg forstår godt at du bliver lidt bange, men det hele skal nok gå, hvis du går på apoteket kan du købe en graviditetstest med 2 stave i, så kan du teste om du er gravid, for at være på den helt sikre side. Det er en god idé hvis du insisterer på, at du skal bruge kondom næste gang du skal have sex, det er nemlig vigtigt at passe på dig selv. Udover det kan du overveje om du vil til lægen og blive testet for sexsygdomme, afhængig af hvor godt du kender ham, som du havde din første gang med, hvis i er kærester og kun sammen med hinanden så behøver du ikke at blive testet. Hvis du er tæt med din mor kan du overveje at snakke med hende om det, da hun eventuelt vil kunne berolige dig, du skal nemlig ikke gå med det alene. Jeg er meget glad for at du har skrevet ind og du skal overordnet ikke være bange, så længe du husker at teste om du er gravid og hvis du er gravid kan du snakke med din mor om hvad i så skal gøre. Hvis du ikke er tæt med din mor i forhold til de snakke, så kan du betro dig til en tæt veninde eller spørge om råd hos lægen:)

Hilsen Ditte jeg håber du kan bruge mine råd:)

2024-06-13T11:21:39 1
Cecilia

 Hej du.

Mega fedt, at du skriver ind! Det er simpelthen så vigtigt at hive fat i nogen, når man føler sig nervøs, eller har meget på tankerne.

Jeg kan godt forstå, at du er nervøs. Personligt har jeg også selv siddet med samme frygt, efter sex. Særligt, fordi man måske ikke helt føler sig klar til de konsekvenser der kan komme ud af det. Jeg tror dog ikke du skal køre dig selv alt for meget op. Jeg tror det er en god idé at slå lidt koldt vand i blodet, og så vendte til du skal have din menstruation. Hvis den kommer, er du garanteret ikke gravid, og hvis den er forsinket har du mulighed for at tage en test. Det er dog "kun" omkring 1 ud af 5, af dem som bruger Pull Out- metoden, som bliver gravide, så derfor skal du nok heller ikke være så nervøs for det. Hvis du alligevel har brug for lidt vished, kan du tre uger efter samleje tage en graviditetstest - den er dog ikke 100% sikker. Hvis du skulle opdage, at du er gravid, har du selvfølgelig også en masse muligheder. Selvom det selvfølgelig føles skræmmende. Her synes jeg, at det er vigtigt at du tager fat i en person du er tryg ved, om det er en kæreste, ven, eller forælder, som du kan betro dig til, og som kan hjælpe dig på vej. For det er jeg sikker på, at de gerne vil. Men dette er virkelig bare en "worst case-scenario" tanke, som du formentligt ikke kommer til at skulle tage stilling til. Som nævnt, synes jeg du skal tage det med ro, hvis du stresser for meget over det, kan din menstruation også blive forsinket, da det kan påvirkes af stress.

Nu skriver du ikke noget om, at du ønsker råd omkring prævention. Jeg vil dog i fremtiden alligevel anbefale dig at bruge kondom, både for at mindske chancen for graviditet, men det giver  også dig lidt ro, da du ikke behøver at frygte, at du er gravid. Hvis du har en fast partner, og ingen af jer har nogen STD'er, er der selvfølgelig også mange andre muligheder for prævention, og så kan du jo finde en der passer bedst til dig.

Håber du kan bruge det til noget, og husk at det hele nok skal gå!


Vh, Cecilia.


Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym