Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3940 spørgsmål og givet 6528 svar de sidste 13 år
2013-05-01T21:44:58: 2

Brevkassespørgsmål

Min veninde cutter


Hej Brevkasse
Jeg er en pige på 13 år og opdagede her for 1 eller 2 uger siden at min bedste veninde cutter i sig selv. Lige da hun sagde det troede jeg at hun lavede sjov og fik lidt af et chok da hun sagde at det var rigtigt. Vi har snakket om det et par gange men hun ender altid med sige " lad os snakke om noget andet". Jeg er virkelig ked af det over at hun har det så dårligt med sig selv når hun nu er sådan en smuk og slank pige. Første gang jeg havde opdaget det sagde hun at jeg ikke skulle sige det til nogen. Da jeg kom hjem sagde jeg det til mine forældre fordi jeg ikke så nogen anden mulighed. de sagde at det var meget alvorligt og jeg skulle sige til dem hvis hun gjorde det igen. Så gik der rigtig lang tid før hun havde gjort det igen men så her idag da vi var sammen viste hun mig at hun havde cuttet i sig selv igen. det gjorde virkelig ondt på mig og jeg begyndte at græde vildt meget fordi jeg elsker hende så højt og jeg vil ikke have at der skal ske hende noget. da min mor skulle til at tage til fodbold sagde jeg til hende at min veninde havde gjort det igen jeg begynde at græde og min mor trøstet mig og havde fuld forståelse for at jeg var ked af det. Min mor var så sød at forslå om hun skulle tage en snak med hendes forældre men jeg ville ikke have det for det kunne være at min veninde ville blive sur på mig. men så fik min mor en mega god ide og sagde at vi kunne ringe anonymt til en børnelinje. Men jeg vil nu stadig have lidt hjælp til hvad jeg kan gøre eller sige til min veninde som vil få hende på andre tanker.
Knus mig
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2013-05-05T14:55:55 1
Amalie
Hej med dig, søde pige! :-)

For det første; Det er SÅ godt, at du handler. At du har snakket med dine forældre om det viser kun at du bekymre dig om din veninde, så det skal du kun være stolt af. Du lyder til at være en fantastisk veninde, så det er godt at hun har dig, for cutting er oftest et råb hjælp!

Det kan være en tung byrde for dig, at gå som den eneste, der ved det, derfor synes jeg det er godt, at du har betroet dig til din mor, hvilket jeg tror din veninde vil kunne forstå. 

At din veninde fortæller dig, at du ikke må sige det er det sansynligvis, fordi hun ikke vil bekymre folk omkring hende, så er det nemmere at du lyve og sætte en facade op, som om det er ligemeget, men det er det ikke. 

Hvis I går i klasse sammen, synes jeg du skal snakke med jeres klasselærer i fortrolighed. Han/hun har tavshedspligt og vil være i stand til at snakke med hende og/el. henvise til den nødvendige hjælp. Du kan ikke hjælpe hende selv, og det skal du heller ikke! Det kan godt være du føler dårlig samvittighed ved, at skulle fortælle det, men hvad er værst? At din veninde går rundt og skærer sig i skjul? Eller at hun får den hjælp, der skal til og får det bedre?

Jeg håber du kunne bruge min hjælp. Hvis du har flere spørgsmål eller hvis der opstår en pludselig situation, kan du altid ringe til børnetelefonen på 116 111. De sidder som altid klar til at snakke med dig :-)


Held og lykke med det hele :o)

Kram
2013-05-06T11:06:38 1
Karen
Hej.

Jeg er ked af at hører din bedste veninde har det dårligt. 

Som du selv siger er hun normal og velfungerende. Men inden i hende selv, så kan der lægge et stort had til selv sig eller en tomhedsfølelse. Man cutter normalt i selv sig, når man har andre store problemer i sit liv som man ikke rumme. Når man skærer sig selv er det et udtryk på at noget af galt. 

Hun føler måske at det giver hende kontrol eller hun fortjener at komme til skade. Men når hun viser det til dig, så gør hun det for at få hjælp. Det kan godt være at hun ikke tøver at sige det til sine forældre.

man ikke at gør så meget som ven. Udover at være der for hende, som er sige; det er ok lige nu eller jeg kan godt forstå at du er ked af. Støt hende og være en veninde til hende, imens hun har det skidt.

Du skal ikke gå med ansvaret helt selv. Få hende til at tale med sin mor eller far eller onkel omkring det her. For hun har brug for hjælp til hendes problemer. 

Jeg håber at det kan hjælpe dig og du må endelig skrive tilbage, med hvordan det går med hende. 

Kram Karen. 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"Tak for en fantastisk hjemmeside, i gør det super godt, og jeg har fået svar på en masse problemer"

- Anonym