Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3758 spørgsmål og givet 6376 svar de sidste 13 år
2013-06-10T19:40:41: 2

Brevkassespørgsmål

Min bedste veninde har fået en kæreste.


Hej.

Jeg er en pige på 16 år. Jeg har altid haft svært ved en binde mig til folk, og derfor har jeg aldrig haft ret mange venner eller veninder. Men jeg har altid haft 2. En dreng og en pige. Drengen begyndte på det samme gymnasium som mig, og min veninde begyndte på efterskole. Jeg snakkede stort set aldrig med hende, fordi når hun var hjemme skulle hun være sammen med sin kæreste.

Jeg droppede ud af skolen/gymnasiet da jeg havde det dårligt socialt og psykisk. Jeg begyndte at snakke meget med en pige fra mit arbejde af, og det endte så med at vi blev bedste venner. Det gjorde vi sidste år i sommerferien, og lige siden har vi ikke været til at flå fra hinanden. Indtil for et par uger siden. Hun begyndte at få noget kørende med en af vores fælles rigtig gode venner. Nu kommer de så sammen, og hun har aldrig tid til mig mere. Når jeg ringer til hende og vil snakke problemer, eller bare sådan hverdags stuff er hun altid sammen med ham, og hun forstår ikke hvorfor jeg ikke vil sige hvad der sker i mit liv bare fordi han er der. Men det er ikke noget jeg har lyst til at dele.

Jeg har snakket med min mor om at jeg føler mig rigtig udenfor, og hun siger at jeg skal finde andre veninder. Min søster siger at jeg skal lade være med at kontakte hende.
Begge ting ville være rigtig svært for mig, da jeg savner hende rigtig meget, og vi skal gå i samme klasse næste år.

Har i nogen idé til hvad jeg kan gøre???
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2013-06-11T11:41:34 1
Karen
Hej Sara :) 

Jeg kan kun sige, at man skal tage snakken med veninden igen. Jeg synes selv at det er vigtigt at have tid til kæresten og bruge tid på sine veninder. Men den første del af forelskelsen er hård for veninder, da der tænker parret næsten kun på at lære hinanden af kende og være sammen. Det kan fylder meget i din bedste venindes liv at være forelsket og lykkelig.

Du tager snakken om at du gerne vil være sammen med hende noget og mere. Du kan f.eks. Tage hende ud og spise uden hendes kæreste  eller i biografen. Kun jer tøser. Alene pigetid er vigtigt tid :)

Jeg håber at det her kunne hjælp dig eller skriv til os igen. 

Kram Karen 
2013-06-12T23:06:07 1
Morten
Hej Sara,

Jeg synes du skal give din veninde lidt "plads" i hendes liv. Hun vil helt klart ikke snakke med dig, så lad hver med at kontakt hende. Hun skal nok finde ud af på et tidspunkt at hun tog et dårligt valg ved at fravælge dig fremfor hendes kæreste som sikkert ikke vil være der hele hendes liv.

Jeg håber du kan bruge svaret,
Morten

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Jeg vil gerne lige sige jeg har brugt siden før og følger med! Det er en virkelig stor hjælp tak!"

- Anonym