Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3519 spørgsmål og givet 6062 svar de sidste 12 år
2013-08-05T01:51:46: 2

Brevkassespørgsmål

Ny start, eller gamle veninder?


Jeg har aldrig været typen med hundredevis af venner. Faktisk har jeg kun haft én bedsteveninde gennem nærmest hele mit liv, som jeg kunne være 100% mig selv med. Jeg har også haft andre veninder, men er bange for den "akavede tavshed" der kan opstå.
Min (daværende) bedsteveninde, er dog meget karismatisk og social. Jeg har aldrig haft problemer med hendes andre veninder, indtil for ca. et årstid siden.
Hun havde en veninde, som var jaloux på min bedstevenindes og mit venskab. Hun begyndte at skive meget onde beskeder til mig over Facebook, som resulterede i, at jeg slettede hende som ven og blokerede hende, så hun aldrig kunne skrive til mig mere. Jeg snakkede med min bedsteveninde om det, og overraskende nok, sagde hun, at det var min egen skyld, og at hun bakkede hendes anden veninde op, i stedet for mig. Jeg blev rigtig ked af det, og ikke mindst sur.
Sagen er den nu, at mine andre veninder, er hoppet med på vognen sammen med min gamle bedsteveninde, og er begyndt ikke at snakke til mig mere. Det er jeg rigtig ked af, da jeg har brugt mange år på mange af disse venskaber. Mit spørgsmål er så: Skal jeg droppe alle de gamle veninder jeg har, eller skal jeg "overbevise" dem om, at det ikke er mig den er gal med? Jeg har som sagt rigtig svært ved at få nye venner og veninder, og er derfor også meget usikker. Jeg er lige startet i 9.ende, og glæder mig meget til gymnasiet, så jeg kan få nogle nye venskaber. Jeg kan bare ikke klare at være alene et helt år endnu. Hvad skal jeg gøre? Hilsen "Christine"
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2013-08-08T15:08:55 1
Karen
Hej Christine :) 

Jeg synes at du skal kæmpe for det. Det duer ikke at veninden giver dig skylden. Vis hende facebook beskeder, bed hende om at uddybe til dig hvad du har gjort galt, fortælle hende at hun betyder meget for dig og rigtigt gerne vil være veninder med hende, fordi hun betyder meget for dig. Kort sagt til kampen op. 

Tal med den anden veninde omkring hvad der er galt, siden hun har et problem. Du kan også sige, at alle ikke er lige gode veninder og sådan vil det altid være :) 

Måske tal med din klasselærer, så i alle sammen kan løse det. For i alle sammen får det bedste skoleår. 

Stort kram Karen :)
2013-08-11T23:51:12 1
Line
Hej Christine!

I det du skriver, virker det ikke som om, du har gjort noget forkert - derfor er det på ingen måde i orden, at din venindes veninde skriver sådanne beskeder til dig. Derfor kan jeg også sagtens forstå, hvorfor du bliver såret af det. Meget fornuftigt, at du har blokeret hende fra Facebook! Derfor er det for min synsvinkel også meget mærkeligt, at din bedste veninde vælger ikke at støtte dig. 
Det, at dine andre veninder også vælger at støtte op om din bedsteveninde og hendes veninde, kan være en måde at få accept på. Når dine andre veninder lige pludselig mener det samme som de to, bliver de hurtigt interessante i deres øjne. 

Du skal ikke overbevise dine gamle veninder om noget som helst. Du skal derimod overbevise dig selv om, at det er dem, der er gale på dem - og ikke dig. Du har ikke gjort noget forkert, og det er ikke dig, der går glip af noget, da de åbenbart har vist sig ikke at være rigtige veninder. 
Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at et år virker som lang tid, hvis man ingen rigtige venner har. Men alligevel vil jeg ikke foreslå dig at gå tilbage til dine gamle veninder, da den behandling, de har udsat dig for, slet ikke er fair. Nu ved jeg ikke, om du har nogle fritidsinteresser, men hvis du eventuelt går til en eller anden form for holdsport, ved du også, at man får et super sammenhold ud af det, og dermed skaber du også nye venskaber udenfor skolen. 

Jeg håber, det kommer til at gå godt! Om ikke andet kan du se meget frem til gymnasiet, hvilket er noget helt andet end folkeskolen - dér skal du helt sikkert nok få en masse rigtige både venner og veninder :)

- Line. 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"Jeg er virkelig taknemmelig over jeres side."

- Anonym