Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4536 spørgsmål og givet 7107 svar de sidste 16 år
2013-08-15T14:53:16: 2

Brevkassespørgsmål

Min veninde er en


Hej TheLove. Jeg har den mest fantastiske, dejlige, smukke og godhjertede veninde. Men desværre er hun en cutter. Hun skjuler det ikke engang for hun går med toppe, men jeg ved ikke om hendes forældre ved det. Jeg prøver virkelig at støtte hende og fortælle hende at det ikke er godt. Men sandheden er, at jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal håndtere det. Indeni er jeg helt vildt bekymrende og rigtig ked af det på hendes vegne. Jeg ville ønske hun kunne stoppe, for hun fortjener det virkelig ikke! Jeg ved at hun blev mobbet på sin gamle skole, og det er virkelig hårdt for hende. Og det er svært at glemme alle de ord som de har sagt til hende. Men her for et par dage siden var hendes kæreste utro og så skar hun meget dybt i sig selv. Jeg får det rigtig dårligt når jeg får det at vide og ser det. Jeg græder og er syg af bekymringer indeni. Jeg ville ønske jeg kunne hjælpe, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre? For hun er virkelig et fantastisk menneske, hun er den eneste i min klasse som ikke bagtaler og, og hun ser det gode i folk, og bliver aldrig sur på nogen (i hvert fald ude på). Hun smiler ude på og er så sød og venlig og forstående. Og hun har virkelig ikke fortjent det! Så mit spørgsmål er, har i nogle gode råd? Hvad skal jeg gøre? Hvordan kan jeg få hende til at stoppe, for hun har tænkt på selvmord før, og hun hader sig selv og sit udseende. Hilsen, den bekymrede veninde.
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2013-08-16T01:08:44 1
Karen
Hej. 

Jeg synes at du skal tale med dine forældre omkring det, for det her er ikke en ting som du skal gå rundt med alene. Dine forældre kan hjælpe dig med at finde nogle muligheder til din veninder. Du kan også tale med din klasselærer omkring det her. 

Der er også en ting, som hedder børnetelefonen som har nummeret; 116 111 hvis jeg husker rigtigt. Der kan den unge (dig med dine forældre eller din veninde) kan tale med uddannet personale om dine problemer. 

De er rigtigt gode til deres job og de vil gøre altid for at hjælpe unge mennesker rundt i omkring i landet. 

Jeg håber det bedst for dig og din veninde.

Et stort kram Karen :)
2013-08-17T22:41:25 1
Amalie
Kære søde pige,

For det første skal du have super meget ros, fordi du er så god en veninde. Som jeg ser det kan du ikke rigtig gøre mere for din veninde, end hvad du allerede har gjort. Tilbyd hende at du altid er ved hendes side, men samtidig tilbyd hende at træde et skridt tilbage, hvis hun har brug for tid/plads.
Det kan være rigtig hårdt for dig, hvis du føler du skal hjælpe din veninde. Og selvfølgelig skal du hjælpe hende, men som jeg ser denne sag er det gået for vidt til at du kan rumme det alene, og der kræves hjælp i anden form.

Hvis jeg var dig, så ville jeg snakke med en person, der er omkring både dig og din veninde. En som i begge stoler på, bare lidt. Ved at læse dit brev forstår jeg det som om, at I går i samme klasse. En god idé kunne være at snakke med jeres klasselærer. Han/hun har pligt til at hjælpe, hvis noget ikke fungerer i en klasse, hvad enten det er med det sociale, faglige eller på hjemmefronten. Tag en snak med ham eller hende og fortælle hvordan din veninde har det. Hvis det er svært kan du evt. vise det her brev. 
Husk på at en del af læreruddannelse bygger på, at man skal kunne tage hånd om sådanne problemer, samt at man har tavshedspligt og ikke må gå videre med hverken det du eller nogen andre fortæller. 

Du skal ikke have dårlig samvittighed over for din veninde, tværtimod! Cutting er i høj grad et råb om hjælp. 

Jeg håber du kunne bruge min hjælp. Hvis der opstår noget akut eller pludselige spørgsmål kan du altid ringe ind til Børnetelefonen på 116 111. De sidder klar til, at snakke med dig.

Med venlig hilsen
Camilla Petersen

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Venner/Kærester

Fyr på 39. For ca halvandet år siden blev jeg venner med en sød kvinde via en facebook gruppe. Hu...

Mine “gamle” venner inviterer mig ikken

Kære brevkasseJeg er en dreng på 16 år, som i sommers gik ud af folkeskolen og startet på gymnas...

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

Mine

HejJeg er en transperson. Jeg er en dreng som føler mig som en pige.Jeg har nogle "venner" som lyve...

"Hej Ungzone! - I nice!"

- Anonym