Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3902 spørgsmål og givet 6491 svar de sidste 13 år
2013-08-20T16:30:13: 2

Brevkassespørgsmål

Er at lyve, okay?


Hej.

Mit problem er:

Mine veninde spørger mig hver dag om vi skal være sammen, selv hvis vi allerede har aftalt en dag i ugen så spørger hun om flere dage... Jeg elsker hende og hun er min bedste veninde, men vi har været sammen så meget og hun er måske lidt umoden i forhold til mig selvom hun kun er et par måneder mindre end mig.. Jeg har det så svært med at sige til hende at jeg bare ikke har lyst i dag, så jeg lyver altid.. Vi får gæster, jeg skal lave lektier osv.. Selvfølgelig finder jeg en anden dag hvis jeg ikke lige orker, men jeg lyver.. Er det rigtigt eller forkert? Hun bliver bare sur hvis jeg siger sandheden og det er bare så svært.. Min mor bakker mig op, men synes det er er træls at lyve.. Vil bare gerne vide om i synes det er i orden i dette tilfælde eller om jeg skal ændre mig.. For hvis det er i orden så vil ikke jeg gå rundt og have det skidt og ellers så lave om på det.. Håber i kan hjælpe, det skal lige siges at vi er bedste veninder og har været det i cirka 3 år ellers har vi været fjender som små og er blevet veninder til bedste veninder fra 5-8 er det nu.. Håber virkelig i vil hjælpe! Tak på forhånd..

FrandsSchultz
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2013-08-20T21:21:32 1
Line
Hej FrandsSchultz!

Jeg tror, de fleste har prøvet at stå i en situation som din, hvor man har er bange for at såre en af sine tætte venner med sandheden. 

Det er meget normalt, at man kommer med en hvid løgn i ny og næ, når man ikke lige har overskud til at være sammen med en veninde, men det skal for så vidt muligt også blive ved det. Det er en dårlig idé at blive ved og ved med at lyve, for det ender stort set altid med, at man kommer til at blande løgnene sammen, og til sidst kommer man til at afsløre sig selv. Det vil helt sikkert føre til, at din veninde bliver endnu mere sur, end hvis du fortæller hende, hvordan du har det. 

Du gør bedst i at fortælle din veninde stille og roligt, hvordan du det. Du skal måske ikke sige til hende, at du synes, hun er for umoden til dig - men sig til hende, at du har det bedst med, at I holder jer til at være sammen de dage, I har aftalt på forhånd.


Jeg håber det hele løser sig! :)
- Line.  
2013-08-24T12:00:32 1
Cecilie
Hej FrandsSchultz.

Jeg mener du bør sige sandheden til din veninde, også selvom hun vil blive sur og såret. Jeg mener ikke at et venskab kan bygges op på løgne, som her er tilfældet. Du skriver at du kommer på historier for at slippe for hende, hvilket venskab er det når man ikke kan sige sandheden? Jeg kan godt forstå du er nervøs for at fortælle hende at du egentlig ikke orker at være sammen i dag, men det er nødvendigt for et venskab. Hvis hun er en ægte veninde vil hun kunne forstå dig med tiden, og det er noget af det vigtigste i et venskab, forståelse, tillid og ærlighed.

Jeg håber du tager kampen op og fortæller hende hvordan du har det.
- Cecilie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Jeg fuckede op

Jeg lavede en prank på en af mine venner, som de så overhovedet ikke syntes var sjov. Det var på ...

bliver de sure på mig

hej jeg er en pige på 13 år. Jeg er med i en venne gruppe på fire og jeg elsker at være sammen m...

Er jeg 3. hjul?

Vi er tre veninder der altid har lavet meget sammen. Her på det seneste har de andre to været såd...

Hvordan hjælper jeg min veninde?

Jeg har en veninde, som lige er startet på handelsskolen, hvor jeg lige har afsluttet. Hun går på...

Blive bedre til at snakke med drenge.

Hey! Jeg er en pige på 15 år, som lige om lidt skal starte på efterskole. Og jeg vil rigtig gerne...

Venner der trækker sig.

Hej. Jeg har de sidste mange år haft en fast gruppe af venner. Vi har altid ses på kryds og t...

Hvad skal jeg gøre med min veninde?

Hej BrevkasseJeg har en veninde, som er meget humørstyret, og hun ved ikke rigtig hvad hun selv fø...

Min veninde prøvede at cutte

Hej brevkasse, jeg havde en helt almindelig skoledag sammen med min bedste veninde indtil at hun sag...

Er de mån rigtig venner er jeg dårlig til engelsk?

Kære brevkasse jeg er en pige på 10 år og har haft en lille pige gruppe men de andre elsker at ta...

"..tusind tak for denne hjemmeside, i har hjulpet mig ret mange gange bl. a. ved at stoppe en spiseforstyrrelse/depression inden det gik helt galt og meget mere, så tak for det."

- Anonym