Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4459 spørgsmål og givet 7039 svar de sidste 15 år
2013-08-20T16:30:13: 2

Brevkassespørgsmål

Er at lyve, okay?


Hej.

Mit problem er:

Mine veninde spørger mig hver dag om vi skal være sammen, selv hvis vi allerede har aftalt en dag i ugen så spørger hun om flere dage... Jeg elsker hende og hun er min bedste veninde, men vi har været sammen så meget og hun er måske lidt umoden i forhold til mig selvom hun kun er et par måneder mindre end mig.. Jeg har det så svært med at sige til hende at jeg bare ikke har lyst i dag, så jeg lyver altid.. Vi får gæster, jeg skal lave lektier osv.. Selvfølgelig finder jeg en anden dag hvis jeg ikke lige orker, men jeg lyver.. Er det rigtigt eller forkert? Hun bliver bare sur hvis jeg siger sandheden og det er bare så svært.. Min mor bakker mig op, men synes det er er træls at lyve.. Vil bare gerne vide om i synes det er i orden i dette tilfælde eller om jeg skal ændre mig.. For hvis det er i orden så vil ikke jeg gå rundt og have det skidt og ellers så lave om på det.. Håber i kan hjælpe, det skal lige siges at vi er bedste veninder og har været det i cirka 3 år ellers har vi været fjender som små og er blevet veninder til bedste veninder fra 5-8 er det nu.. Håber virkelig i vil hjælpe! Tak på forhånd..

FrandsSchultz
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2013-08-20T21:21:32 1
Line
Hej FrandsSchultz!

Jeg tror, de fleste har prøvet at stå i en situation som din, hvor man har er bange for at såre en af sine tætte venner med sandheden. 

Det er meget normalt, at man kommer med en hvid løgn i ny og næ, når man ikke lige har overskud til at være sammen med en veninde, men det skal for så vidt muligt også blive ved det. Det er en dårlig idé at blive ved og ved med at lyve, for det ender stort set altid med, at man kommer til at blande løgnene sammen, og til sidst kommer man til at afsløre sig selv. Det vil helt sikkert føre til, at din veninde bliver endnu mere sur, end hvis du fortæller hende, hvordan du har det. 

Du gør bedst i at fortælle din veninde stille og roligt, hvordan du det. Du skal måske ikke sige til hende, at du synes, hun er for umoden til dig - men sig til hende, at du har det bedst med, at I holder jer til at være sammen de dage, I har aftalt på forhånd.


Jeg håber det hele løser sig! :)
- Line.  
2013-08-24T12:00:32 1
Cecilie
Hej FrandsSchultz.

Jeg mener du bør sige sandheden til din veninde, også selvom hun vil blive sur og såret. Jeg mener ikke at et venskab kan bygges op på løgne, som her er tilfældet. Du skriver at du kommer på historier for at slippe for hende, hvilket venskab er det når man ikke kan sige sandheden? Jeg kan godt forstå du er nervøs for at fortælle hende at du egentlig ikke orker at være sammen i dag, men det er nødvendigt for et venskab. Hvis hun er en ægte veninde vil hun kunne forstå dig med tiden, og det er noget af det vigtigste i et venskab, forståelse, tillid og ærlighed.

Jeg håber du tager kampen op og fortæller hende hvordan du har det.
- Cecilie

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Efterskole

Jeg hader det.Jeg kan slet ik finde ud af aat small talk, alle virker så træls jeg har ingen venne...

Mine bedste veninder snakker ikke til mig

Hej, jeg er en pige på 16 år.Jeg har altid haft mange venner og veninder, og har det stadig, men d...

Synes i jeg skal forlade min vennegruppe

Mine venner synes ikke så godt om mig. de siger de er ligeglad med mig og spiller meget sammen uden...

Hvordan fortæller jeg mine bedsteveninder at jeg skal flytte skole?

Hej. Jeg skal flytte skole om 3 uger fordi at den nye skole er tættere på mit nye hus, jeg har mul...

Flytte ud af lejligheden?

Hej,Jeg står i den situation at jeg er i vildrede…Jeg bor lige nu med en af mine bedste veninder,...

Misforståelse

Der er sket en kæmpe misforståelse med nogle af mine bedste venner og de blev alle virkelig sure p...

Mine

HejJeg er en transperson. Jeg er en dreng som føler mig som en pige.Jeg har nogle "venner" som lyve...

Hvem skal betale?

Hej mig og min veninde kom forleden op, og skændes fordi hun ødelagde min hørbukser, da hun tvær...

Ved ik hvor jeg står

Ok så der er en app hvor man kan sende spørgsmål anonymt og mine venner fik et spørgsmål om &nb...

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym