Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3739 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2013-08-20T23:39:33: 2

Brevkassespørgsmål

Vokset fra hinanden??


Hej Thelove.

Min bedste veninde er fra folkeskolen. Jeg har derfor kendt hende i ca. 5 år. Jeg har altid været der for hende og hun ligeså gennem lidt hårdere tider mht. familie osv.
Efter folkeskolen har vi omgåedes forskellige mennesker, derfor er det meget naturligt, at vi har udviklet os meget anderledes i forhold til hinanden.
Hun er blevet lidt mere... "party"- skal-hele-tiden-i-byen-med-folk-jeg-ikke-kender, snaver-med-alle og går i seng med hvem hun lige får øje på - typen hvorimod jeg er lidt imod det og går mere op i træning(Ja vi træner sammen)

Det lader til, at hun ikke snakker om meget andet end det at gå i byen, og jeg er ærlig talt lidt træt af hele tiden at være den, der skal støtte hende fordi hun har tømmermænd hver weekend, kyssede en forkert, hun misser træning, bla. bla... .

HVAD GØR JEG? Jeg kan ikke bare lade være med at være venner med hende, men samtidig driver hun mig lidt til vanvid.. Jeg bliver ved med at sige til hende, at hun måske skal cutte lidt ned på alkohol og fester mv. men hun er fuldstændig ligeglad...

Håber, at I kan komme med forslag, for jeg er helt blank med, hvad jeg skal gøre..
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2013-08-24T12:13:01 1
Cecilie
Hej fortvivlede.

Det er normalt at man vokser fra hinanden når man bliver ældre, og det lyder til i næsten er gået hver jeres vej, men derfor er det respekt at i stadig er venner.
Jeg kan dog godt forstå du bliver træt af at høre på hende omkring byture, drenge osv. når du er et helt andet sted. Hun har udviklet sig en anden retning end dig, og det er der som sådan ikke noget galt i - i har forskellige værdier i livet nu.

Men du vil jo gerne beholde hende som veninde, bare uden alt det brok. Derfor synes jeg du skal tage en seriøs snak med hende om hvad du tænker om det hun har gang i og at du egentlig er ret træt af at høre om det. Muligvis vil hun være ligeglad som du skriver, men så tænker jeg, at hun måske ikke lige er din kop the længere?

Hvis du ikke kan komme ind til hende længere og du ikke gider høre om hendes byture, så tag eventuelt en lille pause fra hende.


Jeg håber du kan bruge mit svar og finder ud af det med hende på den ene eller anden måde.
- Cecilie
2013-08-25T21:14:00 1
Cæcilie
Kære fortvivlede,

din veninde er en voksen kvinde, så hun er frit stillet til at leve sit liv, som hun vil. Det er aldrig sjovt at vokse fra hinanden, men nu har du rådet hende til at tage den lidt med ro, og det var hun ikke parat til, hvilket du ikke kan ændre og derfor må acceptere. Måske skal du vurdere lidt, om du har lyst til at blive i venskabet, nu hvor I har ændret jer så radikalt i hver sin retning, for det lyder som om, du bruger alt for meget energi på at vedligeholde noget, som måske bare skulle have lov at brænde stille ud. Måske rammer jeres veje hinandens igen en dag, så I kan få det godt sammen igen. 

Hvis du beslutter dig for at blive i venskabet, må du acceptere at din veninde lever sit eget liv, og det kan du ikke blande dig i. Måske ville det være en god idé at søge ud og møde nye mennesker og finde nogle nye, potentielle venner, som måske ikke kan erstatte din veninde, men som stadig kan være ganske rare at hygge sig med.

 
Jeg håber, du kan bruge mit svar.
Venligst C

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Ps: Jeg elsker jeres hjemmeside, jeg er herinde stort set dagligt."

- Anonym