Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3695 spørgsmål og givet 6293 svar de sidste 12 år
2013-08-30T21:21:05: 1

Brevkassespørgsmål

Cutting overført


Hej TheLove.
Det står sådan til at min bedste veninde har haft en afhængighed til at skære i sig selv, da hun virkelig har haft nedture i sit liv. Jeg prøvede alt jeg kunne, men det bedste jeg kunne gøre var egentlig bare at lytte til hende. Min veninde er nu i en slags "behandling", hvor nogle psykologer tager sig af hende. Det er sådan det seneste år jeg jeg ikke rigtig lavet andet end at tage hensyn til hende og hendes behov. Og ingen har rigtig spurgt mig hvordan jeg havde det. Hvis man skal se det på den lyse side, har jeg altid haft min mor, hvilket hun ikke havde (hendes mor er ikke borte, men bare ikke opmærksom på ting hun går og laver). Jeg havde selvfølgelig mulighed for at snakke med min veninde om nogle af mine "problemer", da hun rigtig gerne ville lytte. Jeg har altid dømt rigtig hårdt på mig selv, og ikke accepteret hvordan jeg ser ud, og hvordan jeg er. Man kan egentlig ikke rigtig sige jeg har været "mig selv" nogensinde. Folk omkring mig har sikkert fået et andet perspektiv på mig, end jeg egentlig er indeni. Jeg må erkende det er nok mig selv der ikke ved hvem jeg er. Men ihvertfald er der ikke rigtig nogen der har spurgt mig, hvordan jeg har det og hvordan det går med mig, og jeg har også det med jeg ikke rigtig bryder mig om mig selv, og det har forårsaget at jeg er røget ind i en lille depression, og derfor begyndt at skære lidt i mig selv. Det er bestemt ikke noget jeg er stolt af overhovedet, men det hele begynder at koge over, da jeg ikke føler jeg skal snakke med min bedste veninde omkring emnet "cutting" og mine problemer, da hun muligvis kommer ind på sporet igen, og det er ikke mine intentioner. Jeg vil helst ikke I svarer, at jeg bare skal gå til en psykolog med dette, da mine forældre ville blive meget fortvivlede hvis jeg lige pludselig kom op og sagde dette. Er der nogle råd i kan give mig? Vil så derimod sige at når jeg skærer i mig selv er det overhovedet ikke slemt, men det hjælper og føler lidt presset letter fra mine skuldre.
-Håber i vil hjælpe, Katriné.
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2013-09-13T20:45:42 1
Karen
Hej Katriné 

Du er i den alder, hvor du er ved at danne dig selv som menneske. Ingen kender rigtigt sig selv, for det tager hele livet, at finde ud af hvem du er som mennesker, da du hele tiden udvikler dig. Selv brugte jeg meget det med personlighedsestest, som jeg følte gav mig en bedre idé af hvem hende Karen er. 

Du lærer igennem lang tid, at elske dig selv. men 14 år er en alder, hvor man er rigtigt usikker på verden omkring sig selv. 
Jeg ved der er en bog som hedder noget hen af; lær at elske sig selv. Den handler om at du er okay, uanset hvem du er.
Du kunne låne den på biblioteket og se om det er noget for dig?

Vil du ikke være sød at stoppe med at skærer i dig selv? 

Du er en person, som bliver en stor del af det her samfund for den du er. Hvis du har brug for nogle og tale med dig, så ville jeg sige til dig, at der noget som hedde børnetelefon: 116 111
Det er et sted, hvor du kan tale med nogle uden dine forældre behøver at vide det, men jeg må sige at jeg vil håbe at du en dag ville kunne tale med dine forældre omkring det her, da det vil kunne hjælpe dig meget. 


Jeg håber dig kun det bedste på din vej her i livet,
Stort kram Karen

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"tak for jeres store hjælp de andre gange jeg har indsendt et dilema til jer"

- Anonym