Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3975 spørgsmål og givet 6562 svar de sidste 13 år
2013-09-14T16:56:52: 1

Brevkassespørgsmål

Familie og venner


Kære brevkasse.
Jeg er en pige på 13 der har brug for hjælp!
Lige siden at jeg skiftede skole for 2 år siden, har jeg haft det rigtigt svært. Jeg ville rigtig gerne møde nogle nye venner og lære min nye klasse bedre at kende. Det blev svære og svære at mødes med mine gamle venner, og jeg følte ikke rigtigt, at de selv tog intiativ til at ville være sammen med mig. Jeg begyndte at være mere sammen med dem fra min nye skole, men jeg havde ikke lyst til at være sammen med dem, da jeg var ret ked af det med mine gamle venner.
Lige siden har jeg været lidt neutral i klassen og ikke rigtigt været sammen med nogle. Her for nylig gjorde mine gamle venner det ret klart for mig at de ikke gad være sammen med mig mere. Jeg blev rigtig ked af det og gik til mine forældre med det. De er så begyndt at ville tale meget med mig om mine "venne problemer", og de sagde, at jeg skubber alle væk fra mig. Jeg havde selv lyst til at få nogle rigtige venner og nu har jeg planer sammen med to piger fra min klasse. Men der er bare denne her pige, som konstant vil være sammen med mig, og hun er bare vildt irriterende. Jeg sidder ved siden af hende henne i skolen, og fx. piller hun altid ved mine ting. Jeg har bedt hende pænt flere gange om at lade mine ting være men hun bliver bare ved!
For ca. en halv time siden ringede hun fem gange i træk og lagde en besked om at hun rigtigt gerne vil være sammen med mig. Mine forældre opdagede så, at jeg med vilje ikke tog telefonen og blev mega sure på mig, fordi at jeg åbenbart ikke selv har lyst til at have nogle venner. Vi havde så en langt skænderi, hvor at jeg med vilje var mega provokerende, for det syntes jeg ærlig talt, at de havde fortjent. De bliver ved med at tro at de kan styre mig, men hvis jeg får lyst til at løbe hjemmefra (hvilket jeg var tæt på at gøre) så gør jeg det altså! jeg ved godt, at jeg skulle havde taget min telefon, da hun ringede, men jeg er bare blevet så træt af hende.
Hvad skal jeg gøre for at slippe af med hende og få mine forældre til at forstå mig?
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2013-09-21T23:52:03 1
Karen
Hej

Forældre skal bare være lidt træls i den her del af ens alder. Du er ved at blive en kvinde som tager sine egen valg og kan ansvar med konsekvens ved de valg. Men du er stadigvæk en ung kvinde, som skal høre hvad dine forælder siger og skal vælge hvad er det rigtigt for dig. Dine forældre skal lige vende sig vende sig til at du er ved at blive voksen, så prøv at tage hensyn til dem. De prøver helt klart deres bedste for at forstå og være der for dig :)
 
Giv dem en chance og det med at løbe hjemmefra var kun lukke døren for et godt forhold til dine forældre i fremtiden. De er rigtigt gode    at have bag sig og støtte når livet er svært. Husk det :)

Prøv at snak med tøsen omkring at du ikke bryder dig om at hun rør ved dine ting på dit bord. Hun er nød til at kunne forstå det, hvis i skal være lidt sammen i fritiden på et tidspunkt. Du kunne melde dig ind i en ungdomsklub eller en håndboldklub eller noget helt andet som du synes er spændende :) 

Jeg håber at det her kunne hjælpe dig.

Kram Karen 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

En af mine venner er det, som jeg vil kalde deprimeret.

Hej UngzoneJeg har en af mine gode venner, som har det rigtigt dårligt. Han er 15 år. Jeg har før...

Er jeg en dårlig ven?

Jeg har den her ven, de er trans og bruger de/dem pronomen. Vi har været venner i et stykke tid, vi...

Jeg har det ikke godt

Hej,Sidste år var jeg på efterskole, hvor jeg virkelig oplevede hvordan det er at have det godt. J...

Hvad gør man nu

Hej ungzoneMin veninde og jeg har lavet meget ballade og nu må vi ik være sammen..  Vi forlad...

Jeg fuckede op

Jeg lavede en prank på en af mine venner, som de så overhovedet ikke syntes var sjov. Det var på ...

bliver de sure på mig

hej jeg er en pige på 13 år. Jeg er med i en venne gruppe på fire og jeg elsker at være sammen m...

Er jeg 3. hjul?

Vi er tre veninder der altid har lavet meget sammen. Her på det seneste har de andre to været såd...

Hvordan hjælper jeg min veninde?

Jeg har en veninde, som lige er startet på handelsskolen, hvor jeg lige har afsluttet. Hun går på...

Blive bedre til at snakke med drenge.

Hey! Jeg er en pige på 15 år, som lige om lidt skal starte på efterskole. Og jeg vil rigtig gerne...

"Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. I giver mange gode råd, og nu skriver jeg til jer, da jeg har brug for et godt råd til min situation"

- Anonym