Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3695 spørgsmål og givet 6293 svar de sidste 13 år
2014-01-30T21:41:05: 2014-02-09T16:45:53: 1

Brevkassespørgsmål

Misundelig


Hej brevkasse
Jeg er en pige på 15 år.

Jeg er virkelig ked af at jeg skule synke så dybt og skrive til jer om det her. Jeg har en veninde, min bedste veninde. Jeg elsker hende virkelig højt. Men hun er bare så perfekt. Hun er bleve spurgt om hun vil være model 3 gange, og har nu lige underskrevet en konkrakt. De snakker løn, rejser photoshoot i massevis. Alle pigers drøm. Min moster har altid sagt at jeg vil blive stoppet med gaden, og blive spurgt om jeg vil være model. Det gør hun så. Hun bedre end mig til alt! Hun får det bedste karakterer i alt, og altid et skridt foran. Hun har flere penge end mig. Hun virkelig den smukkeste pige med lange ben og flot krop. Jeg har opgivet mine drømme, jeg føler hun alligevel gør det bedre end mig. Jeg har det virkelig dårligt med at skrive den her besked. Jeg er et forfærdeligt menneske, tænkt at jeg ikke bare kan være glad. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2014-02-09T11:52:06 1
Michala
Kære Nana,

Jeg forstår udmærket, at du har det lidt dårligt med at skrive dette brev. I virkeligheden vil man jo allerhelst bare gerne være glad på sine veninders vegne, men misundelse er ikke noget, man kan styre, og jeg synes, det er rigtig fint, du skriver.

Det er hårdt, hvis man altid føler sig dårligere end sin veninde, men nogle gange, er det kun noget man forestiller sig. Man er altid mere kritisk over for sig selv.
Jeg er fuldstændig overbevist om, at der er noget, du er bedre til end hende. Måske en form for sport? Eller noget kreativt? Jeg ved ikke, om du allerede går til en fritidsaktivitet, men ellers kunne det måske være en idé at starte til noget. På den måde får du noget, du kan gå op i og noget du kan blive god til.

Husk desuden, at veninder ikke skal konkurrere mod hinanden, men skal hjælpe hinanden. Hvis din veninde er bedre end dig i skolen, så spørg hende eventuelt, om hun vil hjælpe dig engang i mellem. Du kan sikkert hjælpe hinanden med noget andet, og når I anerkender hinandens stærke sider, vil I få et langt bedre venindeforhold.

Jeg håber på det bedste, og håber du kunne bruge mit råd.

Masser af søde hilsner
/Michala

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

"..tusinde tak for at I har lavet sådan en fin og dejlig hjemmeside! Den er super god og svarene er altid ærlige."

- Anonym