Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 3737 spørgsmål og givet 6348 svar de sidste 13 år
2014-03-17T22:02:27: 2

Brevkassespørgsmål

Venner med eks?


Hej TheLove

Jeg ved ikke rigtig hvad der sker. Jeg snakkede med min eks i fredags for første gang i flere måneder. Han sagde at han savner at vi snakker sammen, hvilket jeg også gør. Jeg har flere gange prøvet at skabe kontakt, hvor jeg føler han har taget afstand hver gang, selvom han hver gang har sagt at han savner mig. Hvad kan jeg gøre for at vi kan holde kontakten denne gang og blive venner igen? 

En anden ting er at han hver gang lige skal sige at vi ikke finder sammen igen og at han synes vi gjorde det forbi på en god måde. Jeg er fuldstændig enig med ham, vi finder ikke sammen igen og vi gjorde det forbi på en god måde, jeg er bare træt af det er det eneste han kan snakke om. Hvordan får jeg ham til at forstå at jeg er enig med ham, men samtidig stadig synes vi godt kan være venner? 

Et andet problem er at han altid skal give mig komplimenter. Hver gang vi snakker sammen fortæller han mig at han synes jeg er pæn, jeg ved godt det ikke er noget man skal være træt af at få af vide, men jeg er træt af han altid siger sådan nogen lidt kæreste agtige ting, når vi begge godt ved det ikke bliver til noget igen. I fredags spurgt han om jeg ikke havde tabt mig og jeg svarede jo, han sagde at han ikke havde troet jeg kunne blive pænere. En anden gang vi snakkede sammen sagde han han savner min duft og at han var glad for at kunne sige at han har sådan en pæn ekskæreste. Det er selvfølgelig dejligt at få af vide at andre synes man er pæn, men jeg ved aldrig hvad jeg skal svare når han siger sådan nogle ting. Hvordan kan jeg på en pæn måde fortælle ham at jeg ikke bryder mig om han siger sådan noget? Jeg synes ikke det er nødvendigt jeg får det af vide når vi ikke finder sammen igen og vi prøve at opbygge et venskab istedet for. 

På forhånd tak for hjælpen og jeres altid gode råd. :)
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2014-04-03T10:07:07 1
Laura

Hej med dig :)

Mit råd til dig ville være at du prøvede at ligge ham lidt på is. Du skal lade være med at gå så meget op i hvad han tænker og hvad han siger til dig. Jeg kan godt forstå det er træls, men i og med du tager dig af det, kunne det måske give ham det indtryk at du stadig er interesseret i ham. Jeg tror han ved at du ligger mærke til de ting han siger , og derfor bliver han ved.

Jeg tror det kan være rigtigt svært at være venner med sin ekskæreste. der ville være mange følelser indblandet. I og med han stadig siger de ting til dig, kunne det lyde som om der på en eller anden måde er en interesse, så derfor mener jeg du skal lade ham være lidt pog tænke på dig selv. Det kan vise ham at du er kommet videre og ikke går og bekymre dig om hvad han siger og tror.

Håber du kunne bruge mit råd til noget :) 

Laura.

2014-04-06T22:11:53 1
Rikke

Kære Brunetten

Jeg kan godt forstå dit problem og sætte mig ind i, hvorfor du vil være venner med din eks. Min erfaring er bare, at det ikke dur at være venner, når man har været kærester. Der vil altid være nogle følelser i klemme. Jeg forstå godt du savner at snakke med ham og være sammen med ham. Men de gamle vaner, med at sige søde ting og sådan, er bare ikke glemt. Jeg ved at der ikke er særligt mange mennesker, der kan få dette til at fungere. De der endelig få det til at fungere, ender med at hænge lidt fast i hinanden, i stedet for at komme vider.

Derudover kan det være svært at blive venner, hvis i aldrig har været venner, men kun kærester. Hvis i kun har været kærester, kan det være utroligt svært at opbygge noget der aldrig har været der før. Især når der stadig ligger nogle følelser i klemme.

Hvis jeg var dig, ville jeg ikke bruge min tid på ham. Det er selvfølgelig kun dig selv, der kan beslutte det. Jeg syntes bare ikke du skal bruge så meget tid, på noget der gør dig så forvirret. Men prøv at se hvad der dur for dig. Det kan jo også være i kan få det til at fungere. Jeg har bare dårlig erfaring med det.

Jeg håber virkeligt du kunne bruge mit svar. Hvis ikke, er du meget velkommen til at skrive igen.

Kærlig Hilsen Rikke 

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

"Hej sødeste brevkasse, er super glade for jeres hjælp, hvilket gør jeg igen skriver da jeg står i et dilemma.."

- Anonym