Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4093 spørgsmål og givet 6701 svar de sidste 14 år
2014-05-07T22:20:36: 2014-05-17T14:48:37: 2

Brevkassespørgsmål

Veninde ignorerer


Hej,

Jeg har et problem såom jeg gerne vil snakke om fordi det går mig lidt på nerverne.
Min x veninde og jeg havde været veninder siden meget små klasser.
Men efter noget til begyndte hun i perioder at ignorere mig, hvilket var virkelig ubehageligt. I skolen gik hun hen til den pige hun vidste, ikke var min favorit, og snakkede kun med hende og ignorede mig, og sådan nogle perioder har kommet og gået. Men vi endte altid med at være sammen igen.
Hun er en meget populær pige og derfor har hun mange veninder bag sig. 

Og hun har ignoreret en anden af hendes gamle veninder før og ligesom "skiftet hende ud".
Og for ikke særligt langt tid siden begyndte hun at ignorer mig igen! Og jeg gad bare ikke mer! Så jeg begyndte bare lige så stille at snakke med de andre piger, og da jeg blev rimeligt gode veninder med en der havde prøvet det samme som jeg havde før, blev det til at jeg endte at med at blive bedste veninder med hende, da min gamle veninde jo bare ignorerede mig.
Hver gang hun ignorede mig, gik jeg tilbage til hende og ville have hende tilbage fordi jeg godt kunne lide hende, jeg kunne ikke se hvad det var hun gjorde.
Men selfølgelig hver gang hun gjorde det blev jeg mere og mere klæbende
Fordi jeg var bange for at miste hende. 

Og hun begyndte så at bagtale mig og sige at jeg var bare en lille irriterende klæbende idiot.
Og jeg fandt ud af det og fik mindre og mindre lyst til at være sammen med hende.
Så nu har jeg heldigvis en dejlig veninde der ikke kunne finde på det.
Men desværre har vi fået nye pladser uheldigvis skulle min bedste veninde og min gamle veninde sidde ved siden af hinanden, og nu begynder de sp at snakke sammen, og jeg er bare nervøs for at min gamle veninde tager min nye veninde fra mig, selvom min veninde siger at hun ikke kan lide hende og at hun aldrig vil være veninder med hende igen. Men jeg er lidt en jaloux type, hvilket jeg er rimelig ked af. 

Men Min gamle veninde avde droppet mig flere gange bl.a da vi havde aftalt at vi skulle tage til fest og at jeg saktens kunne køre med hende, men ligepludselig kunne jeg ikke komme med fordi hun skulle have min nye veninde med, og der var altså ikke plads i bilen (der er 7 sæder i hendes bil).
Og efter som jeg ikke havde andre at køre og være sammen med til festen tog jeg ikke med.
Og efter skrev min gamle veninde "nåh tager du ikke derhen? " og jeg skrev så nej fordi jeg ikke havde nogle andre at være samme med. Slrev hun "når okay" og en rigtig glad smiley.
Har bare grædt flere gange fordi det ikke er rart den måde hun er på, og nu har hun jo fået plads ved siden af min nye veninde som jeg også er virkelog meget bange for at miste.
Hvad skal jeg gøre?
Venner

Venner

Se flere

Besvarelser

2014-05-10T18:58:29 1
Michala
Hej Nanna,

Jeg forstår godt, du er rigtig ked af det. Det lyder virkelig ubehageligt, at din gamle veninde opfører sig sådan over for dig. Eftersom hun har behandlet dig skidt flere gange, synes jeg, du skal lade være med at bruge flere kræfter på hende. Hun er ikke det værd. Glem hende og lad være med at opsøge hende.

Jeg tror ikke, du skal være så bange for at miste din nye veninde. Hvis hun siger, hun ikke kan lide din gamle veninde, bliver de nok ikke lige pludselig bedste veninder, bare fordi de sidder ved siden af hinanden i skolen. Det er fint, at de kan snakke sammen, for når man går i en klasse, er det altså rigtig besværligt, hvis man ikke kan tale med alle. Men bare fordi de taler sammen, betyder det jo ikke, at de pludselig er bedste veninder. Jeg tror ikke, du skal være så bekymret. Sørg for at lave nogle hyggelige ting sammen med din nye veninde, så I får nogle gode oplevelser sammen - det styrker venskabet. 

Jeg håber, du kan bruge mit råd, og jeg ønsker dig det bedste. 

Knus herfra
/Michala
2014-05-17T14:45:43 1
Lotte

Hej Nanna

Først og fremmest er det godt, at du har fået øjnene op for at din tidligere gode veninde, måske slet ikke var så god for dig. Det er bestemt ikke rart, at blive ignoreret og bagtalt. 
Selvom det kan være svært, så tror jeg, at du skal passe på med at virke alt for jaloux, da det måske kan påvirke dig og din nye venindes venskab. Hun kan måske også komme til at synes, at du klæber for meget, hvilket jeg sagtens kan forstå, at du gør. Ingen vil jo miste en god veninde. 
Det lyder bestemt heller ikke som en rar oplevelse angående den fest du nævner. Dog forstår jeg ikke, ville din nye veninde da ikke også gerne have dig med til festen? Skrev hun slet ikke til dig?

Mit råd ville nok være, at du og din nye veninde (og måske også din gamle veninde) prøver at sætte sig ned og snakker om hvordan du har det. Det er ikke sikkert, at hun ved hvor dårligt du egentlig har det over denne situation. Dog må jeg desværre også sige, at det kan blive nødvendigt for dig at acceptere, at din gamle og nye veninde, også bliver veninder. Hvilket vil betyde, at i bliver nødt til at kunne finde en måde at omgås alle tre.

Jeg håber, at du kan bruge svaret og at i finder ud af det :-)

Kærlige hilsner fra
Lotte

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om venner

Burde eller burde jeg ikke skifte skole

Hej jeg er en pige på 12 år jeg skal flytte skole nu her selvom der kun er 2 måneder tilbage af s...

Det føles som om mine venner bruger mig

Hej jeg har brug for hjælp med mine veninder det føles som om de bruger mig de snakker altid dårl...

Jeg føler mig udenfor...

Hej ungzone. Jeg er en 12 snart 13 årig pige der har brug for hjælp.Mig og en pige fra min klasse ...

Hvorfor er jeg lav!?

Hejsa ungzone Jeg er måske ikke lige den højeste pige i verden og det kan mine venner godt li...

Alene

HejEn af mine venner flytter klasse på mandag, d 10.. En anden af mine venner skal på efter skole ...

Jeg er ikke glad sammen med mine venner længere

Hej.Jeg synes det her er virkelig svært at forklare fordi jeg tror ikke at nogen vil kunne forstå ...

Skal jeg tilgive ham?

Hej, jeg var til fest igår sammen med nogle af mine nærmeste drenge venner, senere på aftenen slu...

Fuckede op....

Hejsa :) Jeg lavede en tiktok video, med nogle fra min klasse. Jeg brugte billeder af dem, men ...

Alkohol og det sociale i gymnasiet

Hej. Jeg er en pige på 18 år og jeg går i 1.g på gymnasie. Ligesom på mange andre gymnasie...

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym